Cytuj:
"Czasem myślę, że ci wojujący niewierzący powinni płacić podatek na Kościół katolicki, bo oni tak naprawdę żyją nieustanną negacją tego, czym jest Kościół i Pan Bóg" - powiedział Abp Hoser w wywiadzie dla Gazety Polskiej Codziennie.
Cytat bez sensu. Nie neguję tego, czym Kościół jest. Nie neguję 'imedżu' boga, którego czczą chrześcijanie.
Mikolayu, ja się po prostu bawię !

Ja nie mam żadnej misji do spełnienia, nie jestem radykalnym antyteistą, nie spędzam czasu kłócąc się bez sensu z teistami, nie trolluję NO LOL. Tylko dlatego, że zajmuję się teizmem muszę od razu być 'niewyżytym, rozwrzeszczanym gimboateistą'?
Cytuj:
Nie wiem czy już zadałem to pytanie. Widzę, że ty już jesteś stary chłop mutacje masz za sobą broda ci rośnie a zajmujesz się problemami, które nie istnieją
Problem teizmu istnieje jak najbardziej. To wirus który toczy umysły i upośledza zarówno myślenie krytyczne, jak i blokuje twórcze myślenie. To klatka z nieistniejącym bananem na zewnątrz

Ale ja to robię wszystko dla przyjemności. Nie rozumiem co w tym złego, że na kanale obalam teistyczne twierdzenia, wyśmiewam absurd, propaguję logikę i racjonalność... przy okazji skillując w obsłudze sprzętu audio-video, ucząc się obróbki filmów... To dla mnie czysta przyjemność, i uważam, że dzięki tej działalności spędzam czas wolny produktywnie.
No i mimo tego, że moja edukcja się skończyła, mózg ciągle pracuje - bo pisze do mnie masa ludzi, którzy nie zgadzają sie z moimi tezami, i dyskutujemy sobie. Gównoburza? Nie! Wymagająca myślenia debata - jak najbardziej.
Naprawdę nie widzę, co w tym takiego złego.
Cytuj:
. Mnie nie nie interesuje w kontaktach osobistych czy ktoś wyznaje jednego boga jest ateistą, gejem i wegetarianinem, ale wkurza mnie gdy ktoś robi ze spraw osobistych styl życia
Mnie interesuje z czysto rozrywkowego punktu widzenia. Jeśli mam kumpla geja, pytam go jak to jest, jak on postrzega świat. To jest super zajęcie. Jak ktoś jest islamistą, pytam dlaczego wierzy akurat w Allaha, jak ktoś jest Jahwistą pytam o Jahwe... It's just intresting stuff, mate. Not judging, questioning and answering!
Cytuj:
. To to co robisz jest śmieszne i żałosne, nie wiem czy cię to zaskoczy, ale tutaj na tym forum kiedyś udzielałem się na czacie i rozmowy o religię były rzadkością, ograniczały się do tego, że ktoś chwalił się, że śpiewał w chórze czy był na mszy- był to był, obeszło się bez przyrównywania takich osób do ciemnogrodu a o szydzeniu z ich religii nawet nie wspomnę. Nikt jednak nie robił ze swojej wiary ani krytyki stylu życia stylu życia. Więc spytam wprost gdy byłeś mały księża jebbali cię w dupę?
Zaiste, aż do tego momentu myślałem, że twój post będzie miał sumarycznie pozytywny wydźwięk.
Powiem tak:
Znam tę historię. Większość moich przyjaciół to ateiści, ale w większości - ateiści specjalnego rodzaju, dla którego ukułem specyficzną definicję : "Kulturowi Ateiści". Wpisujesz się w ten model idealnie:
"NO MOŻE I JESTEM ATEISTĄ, ALE MNIE GUZIK OBCHODZI, TO TWOJA WŁASNA SPRAWA W CO WIERZYSZ. WIĘC JESTEŚ IDIOTĄ, JEŚLI KRYTYKUJESZ KOGOŚ ZA COŚ, W CO ON WIERZY! JA MAM W DUPIE, W CO INNI WIERZĄ, WIĘC TY TEŻ MASZ MIEĆ. MAŁO TEGO: WIARA TO WIARA (kto, do cholery to wypowiedział!?) WIARY SIĘ NIE KRYTYKUJE BO TO WIARA, KAŻDY MA PRAWO DO..."
I tak, wiem, że kulturowi ateiści takie właśnie mają zdanie o ludziach takich jak ja. Szkoda. Gdybyś zechciał zerknąć nieco głębiej w mój kanał, to znalazłbyś stosunkowo mało plucia i obrażania - ot pozwoiłem sobie na to, gdy znalazłem film gdzie kształt banana miał być dowodem na Jahwe. Ale generalnie moje filmy to analizy logiczne. Do teisty - nie trafi. Dla ciebie może to być fajna zabawa intelektualna, aktywne odprężenie; takie opinie dostaję. Oczywiście od znajomych, bo nie ma mowy o popularności przy obecnej ilości subskrybentów... ale ta liczba rośnie!
Podsumowując: Zluzuj poślady Mikolay, bo stajesz się parodią MNIE sprzed roku-dwóch. Nie jestem błednym rycerzem ateizmu, jestem kolesiem który lubi logikę i nie lubi tez teistycznych, bo są z nią niezgodne. Więc rozpierdzielam owe tezy w swoich, robionych z przymrużeniem oka, materiałach wideo. Zaiste, ty mutację też masz już dawno za sobą. Poluzuj lejce, skończ z durnymi wycieczkami "CZY ****** CIĘ KSIĄDZ!?" Po cholerę to. Ile my mamy lat? Dwanaście?