* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość

PostNapisane: piątek, 6 września 2013, 12:12 

Online: 30d 22h 47m 17s
GG: 0
pojętny chłopak jesteś całkiem. to już jest coś - nie brzmisz dokładnie tak samo jak za kazdym razem kiedy cie słuchałem do tej pory, choć. dalej oczywiscie nie ma plaży i drinków z parasolkami.

wiecej kombinuj, baw sie głosem troche, miej czas na cwiczenia gdzie pracujesz nad barwa i manierami - jak spiewasz tak cicho to nie mozesz tak głosno nabrać powietrza i zrobic takiej chamskiej maniery jak masz w refrenie - na "HOW" znowu - nie trafiasz tam w ogole w dzwiek to razi, ale nie tylko to jedno. ale potrzebujesz też wiecej zabawy głosem, nie wiem, weź sobie wiersze jakieś poczytaj z takim przekonaniem, pocwicz troche aktorstwo, bo mam wrażenie ze nie umiesz sie wyrazić, brakuje ci jakiś elementów i sam nie wiesz co i jak - a spiewanie to nie tylko technika, jak ciągle klepie i klepie, ale też inne rzeczy, troche aktorstwa w spiewie również jest, no różnych rzeczy ..

ogólnie stary, to na tej piosence można by sie nauczyć niezłej kontroli nad oddechem i takie tam, ale to jest za nisko na obecną chwile dla ciebie - siada ci intonacja, bo trzeba to zaspiewac cicho - a wiec bardzo mało twangu, wtedy trzeba na prawde duzo uwagi poświęcać czystości dzwięku (znaczy zawsze trzeba prawde mówiąc a jak sie spiewa cicho to jeszcze więcej) pływasz po tych dzwiękach, to nie jest linia melodyczna z oryginału, ani też żadna inna sensowna linia melodyczna - czyli przede wszystkim trzymająca sie tonacji - którą sam wymyśliłeś.

przede wszystkim jak na tej piosence koniecznie chcesz coś poćwiczyć i sie czegos faktycznie nauczyć, to teraz, po tych zmianach że juz początki interpretacji są musisz podnieść sobie tonacje jak dla mnie, bo moze masz niski głos, ale w takiej piosence nie umiesz go jeszcze wykorzystać - do spiewania cicho, spokojnie i trafiania w dzwieki zeby to miało na prawde rece i nogi trzeba bardzo dużo skilla - opanowania, koncentracji. rozproszysz sie na chwile i juz nie kontrolujesz tego co robisz w czasie rzeczywistym, nie sluchasz tego co spiewasz wiec sluchasz potem nagrania i jesteś mniej lub bardziej zdziwiony.

podnieś sobie tonacje o ton, albo tercje małą i zobacz jak ci sie wtedy bedzie spiewac - przy okazji zobaczysz , ze jeszcze trudniej utrzymać linie melodyczną piosenki kiedy zmieniła sie tonacja - ale jak sie na tym skupisz na 100 % to to ogarniesz. trzeba sie wyłączyć z otoczenia. powinno ci sie, jak juz ogarniesz 'nową' linie melodyczną troche lepiej śpiewać , bo nie bedzie na takich dziwnych granicach twojego glosu - cwicz sobie coraz niższe dzwięki w rozspiewkach itp ale w piosence powinieneś mieć zapas kilku połtonów do granicy swojej skali zeby miec wiecej swobody i móc sie skupić na samej piosence, na lini melodycznej, słowach a nie na technice żeby jakoś związać koniec z końcem.

musisz sam tez wiedziec do czego dążysz, bo mnie sie cos tam nie podoba, a moze ty masz na to pomysł - ale to wiesz, trzeba dopracować, a jak nie masz pomysłu na kawałek to najpierw dobrze jednak go znaleźć XD

i jak patrze na to nagranie to nasuwa mi sie jeszcze jedna rzecz - zaczałes tak że cos poszło do przodu , ale im dalej w nagraniu tym wiecej wracasz do starych nawyków - nie dziwi cie to ? na prawde tego chciałeś czy może faktycznie tak jest ze nie potrafisz sie skupić na jednej rzeczy - w tym przypadku piosenka - na 2 minuty. pewnie twoje mysli gdzies uleciały w trakcie i wtedy spiewasz na automacie i wracają stare nawyki. jak sie chcesz tego oduczyć to zacznij sie skupiac na tym co robisz, dostrzegać swoje ruchy podczas spiewu jesli jakies wykonujesz - stój jak słup i poswiec cała uwage swojego mózgu na piosenke a jak zaczniesz wykonywac jakies ruchy to niech to sie dzieje zupełnie bezwiednie, nie kontroluj tego, to nie ma znaczenia, skup sie tylko na tej jednej rzeczy i wytrwaj do konca kawałka skupionym na tej jednej rzeczy która robisz - lepiej i dokładniej tego wytłumaczyć juz nie umiem

PostNapisane: piątek, 6 września 2013, 14:22 
Hm... całkiem możliwe, że niskie dźwięki zamieniają się u ciebie w głowie w zwyczajne brumienie, stąd też brak kontroli. Śpiewając ten kawałek spróbuj wsadzić sobie jeden palec do ucha, albo użyj stopera, to ci pomoże te dźwięki zwyczajnie usłyszeć ;p

PostNapisane: piątek, 6 września 2013, 15:21 

Online: 30d 22h 47m 17s
GG: 0
no : ) bardzo dobra uwaga :D

PostNapisane: piątek, 6 września 2013, 18:08 

Online: 134d 23h 34m 36s
GG: 1397451
Seet, olej te elaboraty. Świetnie Ci idzie. Zabrzmiałeś naprawdę bardzo fajnie w tej ostatniej próbce, którą tu wrzuciłeś, nie ma co się rozwodzić na tematem. Znalazłeś bardzo dobrą drogę. Idź nią dalej, a wierzę, że w niedługim czasie osiągniesz swój cel!

Pzdr!

PostNapisane: piątek, 6 września 2013, 23:10 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Ustawienie głosu masz całkiem zgrabne. Trzeba Ci przyznać, że brzmisz naprawdę przyjemnie jak na ilość nieczystości w tym nagraniu. Gdyby to było czyste to byłoby naprawdę dobre. Dopóki nie poprawisz intonacji, nie nauczysz się kontrolować głosu to wszystko będzie przekreślone. Jest fajnie brzmieniowo ale ta intonacja bardzo kuleje. Popracuj nad podparciem aż to wszystko wyczyścisz. Mnie się aż serce kraje jak słyszę tak fajny wokal siedzący tak potwornie obok. Nie zmieniaj brzmienia głosu, tylko naucz się czysto i będziesz prawdziwym koxem.

PostNapisane: sobota, 7 września 2013, 14:40 

Nashville, czy Ty mówisz o ostatniej próbce w tym temacie?

PostNapisane: sobota, 7 września 2013, 15:04 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
O pierwszej - tej:
https://soundcloud.com/loirin12/gone-with-the-sin

Nie zwróciłem uwagi, że jest jeszcze jedna.
Tutaj zdecydowanie czyściej i lepiej:
https://soundcloud.com/loirin12/gn

Spory przeskok intonacyjny, z próbki na próbki 10 razy czyściej.

PostNapisane: sobota, 7 września 2013, 17:52 

No właśnie, miło że ktoś zauważył postęp, bo coś ostatnio widzę tutaj czepianie się dla samego aktu.

Ja tylko powtórzę myśl: Seet, znalazłeś świetną drogę, idź nią dalej!

Keep rockin'!

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj