* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 12:50 

Online: 225d 8h 51m 59s
GG: 0
Wrzucam próbkę po ostatniej wizycie u Nextora , dzięki stary! :D. Dalej mi jęzor opada czasami ale jest już myśle lepiej ^^

https://soundcloud.com/loirin12/gone-with-the-sin

PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 14:45 

Online: 30d 22h 47m 17s
za głośno, za mocno, juz mowilem na chacie. masz niski głos, niższy niż valo pewnie, a przez to ze robisz to za mocno i zbyt glosno brzmi jakbyś sie męczył ze spiewaniem tego

nie ma klimatu love metalu ! : ]

PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 14:48 

Arghh ale to już jest w cholere cicho. Dobra zaśpiewam to (prawie) szeptem :p

PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 15:02 

nooo, własnie, to ma byc prawie szeptem i na luzie, zeby to zrobić musisz miec dobrą kontrole dzwieku czyli spoko podparcie, ale nie w sensie siły tylko ... moze bardziej pocwicz spokojny oddech i wypuszczanie z siebie małej równomiernej strugi powietrza, na 'ssss' jak wąż, ale na prawde, niemal niesłyszalnie i RÓWNOMIERNIE, to jest wazne.

PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 15:13 

Lżejsza wersja -----> https://soundcloud.com/loirin12/lekko

Lżej rzeczywiście brzmi lepiej ale to już jest w cholere cicho. On też na takiej minimalnej głośności to śpiewa ? ;p

PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 17:14 
No ni jest basem to robi lekko ;p

Teraz o wiele więcej fałszy się wkradło niestety ;p
Zamiast ściszać, to sobie obniż całość o jakiś ton i spróbuj na podobnym poziomie mocy co wcześniej. Głośność wtedy sama spadnie.

PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 17:41 

Online: 69d 1h 3m 57s
Ostatnio to czasami śpiewam bo to jedna z niewielu piosenek które mogę grać z ręką w gipsie xD

Jak dla mnie to masz za mało luzu w tych dołach , jakbyś te dźwięki na siłe chciał uczynić takimi basowymi :P

Gdybym miał dostęp do internetu na swoim kompie to bym nagrał jak ja to widzę :D

PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 19:32 
Czy ja wiem...
W sumie jakby wrzucił dobry pogłos na te doły i przez to je "rozmył", to wtedy wrażenie robienia na siłę by znikło.
Ewentualnie jeszcze kwestia tego, że barwa do końca nie ustawiona i momentami jest jaśniej, co nasila metaliczność w głosie.

PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 21:06 

jak dla mnie to i tak najlepsze co nagrałeś - zaczeła rzadko pojawiac sie ta płacząca jękliwa męcząca barwa ala 'takii jestem smutny aż umieram i płacze'

spoko to wyszło.

dokładniej : zaczynasz I love your skin - I jest kijowe na love your skin robisz lekki aksamitny męski spokojny głos i jest dobrze - potem masz ouuu oouu uu soo I - ouuu ouu jest spoko pod wzgledem barwy, lekko nieczysto , I powinieneś zejsc na LUZIE, ty to dociskasz jakbyś robił to na siłe własnie, weź to pusc luźno, jesteś wstanie wydobyc z siebie ten dzwiek, nie poprawiaj go na siłe - tobie sie tylko wydaje ze tak brzmi lepiej, najlepiej zabrzmi jak go po prostu wyemitujesz na luzie i nic z nim nie bedziesz kombinowac, mysl o LOVE METALU :D

i love your tuch cold as ice - o ile dobrze rozumiem, nie znam tekstu - touch jest zmanierowane , jak spiewasz 'i love your' to ja wierze ci w to ze serio cos kochasz, tylko to touch brzmi jakbyś lubiał sie bzykac na hustawce i raczej z facetem niz panią, cold as spoko i to ice znowu zle - po co to ? jakie to ma walory artystyczne chłopie, jakbyś bekał - zwracaj uwage na takie rzeczy - to jest piekna miła piosenka do kobiety, smutna, a ty masz czasem spoko a czasem walniesz tak jakbyś zamiast smutnym kochankiem chciał byc terminatorem , cos tam znowu spoko i masz cry - ja tego zwyczajnie nie kupuje, to nie brzmi jakbyś serio płakał, nie wiem o co ci chodzi w interpretacji robiąc takie dzwieki .

w refrenie jest git, HOW jest złe jak dla mnie - co to za zaczerpnięcie powietrza przez tym i załkanie jest w ogole ? o tym ostatnim "ARE" znowu na takim "UUGGGHHHH" nie bede sie wypowiadac bo to jest dokladnie to samo co wyzej opisuje - po co to sie pytam ciagle? wytłumacz sensownie i zasadnie dlaczego tak robisz i to kupie ;p

masz tutaj duzo dobrych momentów - mowisz ze to jest cholernie cicho - a ja ci powiem, że wcale NIE, jak sie nauczysz NA PRAWDE kontrolować swój oddech i sie totalnie wyluzujesz to zobaczysz ze mozesz tworzyć stabilne dzwięki na granicy słyszalnosci - jak je rzucisz na 1000 W głosników i zaspiewasz przy samym mikrofonie to wszystkim zjeżysz włosy na głowie i karku. powinieneś cwiczyć kontrole strumienia powietrza, luźny oddech i nakładanie na swobodne oddychanie i stan taki ni to medytacji ni to błogostanu dzwieku - własnie zupełnie cichego, niewymuszonego, najpierw taki ktory naturalnie sie nasuwa a potem powolutku w góre, w dół i nauka wydawania z siebie nieskrępowanego, nie pozaciskanego i wymuszonego głosu.

zaczynajac z na prawde małej głosnosci masz ogromne mozliwosci dynamiczne i INTERPRETACYJNE, jesli jestes wyuczony ze spiewa to sie tak: 'AAAAAA' i zawsze robisz taki sam dzwiek i tak ci sie wydaje to dla innych jestes NUDNY. pokreslam wazne słowa : > spiewajac mocnym głosem taką piosenke zmascisz ją interpretacyjnie kompletnie, niezaleznie od twojej techniki, moze byc wspaniała - jak zaspiewasz semi - klasycznym ustawieniem hima to sory, ale laski nie beda twoje ;> jesli nie odpowiada ci takie mega ciche spokojne spiewanie i czujesz ze drzemie w tobie energia i chcesz podrzeć ryła i wtedy bedziesz sie czuć autentycznie - zmien repertuar :>

to tak moim zdaniem ;) zrobisz jak uwazasz ;>

PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 21:32 

Dzięki panowie za rady i dzięki Last za wnikliwą analizę fraza po frazie ( teraz "touch" mi się bedzie źle kojarzyć xD).

Co do tych dołów siłowych. W sumie może rzeczywiście nie są jakieś mega swobodne jeszcze popracuje nad tym. Druga sprawa to ustawiona czułość mikrofonu która po prostu strasznie ten dół "ściśnięty" zbiera. Jak mi sie nie uda zrobić ich delikatniej, to pokminie z odsuwaniem mika od pyska :D.

Mam całą nocke w robocie teraz to wypracuje te doły i jutro jak wstane to nagram poprawioną wersję jak coś się uda z tym zrobić ! :P

Ps.Nextor Szykuj sie niedługo na kolejną wizytę :D

EDIT: Dobra wróciłem z roboty i chyba ogarnąłem lżejsze doły, tutaj próbka skopalem reszte(za mało zaciemniłem bla bla) bo już nie mam siły kombinować ide spać xD. Mam nadzieje ze teraz te końcówki lepiej brzmią :p https://soundcloud.com/loirin12/gn

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj