* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: wtorek, 3 marca 2015, 22:37 

Online: 6d 6h 42m 6s
GG: 0
Cytuj:
Nie wiem jak wygląda życie pośmiertne wg. Czerwonego Krokodyla. Czy jest to gdzieś opisane, skad się mogę o tym dowiedzieć? Bo o Królestwie Niebieskim mogę przeczytać w Biblii, o raju Allaha w Koranie no a o czerwonym Krokodylu wiem tylko od Ciebie

Czyli jeśli ci je opiszę, albo wskażę księgę w której jest wszystko napisane, to uwierzysz? Albo wywalmy krokodyla, zapomnijmy o nim. Istnieje środkowo-afrykański bóg Quecalcoatl, z pewnością można o nim poczytać, ma także gro wyznawców.
Poza tym sama napisałaś, że o Królestwie Niebieskim możesz poczytać w Biblii a o raju Allaha w Koranie (WUT!?). To dlaczego uważasz, że to twoja wiara w Jahwe jest słuszna, a nie dowolne inne wyznanie? Że bogiem jest Jahwe, a nie np. Allah, Odyn, Thor czy Zeus?

Cytuj:
Mówisz, że to prawda. To daj mi dowody bo w tej chwili wiem niewiele o Czerwonym Krokodylu. Wykaż mi więc, że jest to prawda.

Mówię, że to prawda. Tak samo jak autorzy Biblii mówią, że to tam jest prawda. Tak samo jak wyznawcy Odyna tysiąc lat temu mówili, że to tam jest prawda.
Czy jezeli ktoś o komiksie Spider-Mana powie, że to tam jest prawda... To będzie to prawda? Jezeli nie, to na jakiej podstawie stwierdzasz, że akurat to, co mówi biblia jest prawdą?
Na podstawie ilości wyznawców?

Cytuj:
Jeśli coś jest prawdą to jest faktem, wiedzą. Jeśli coś jest wiarą to może być prawdą, ale może też tą prawdą nie być.

BRAWO WŁAŚNIE O TO CHODZI.
Więc jeśli doszłaś już do wniosku, że wiara może być prawdą, ale równie dobrze może być nieprawdą... To nie czujesz braku logiki w wyznawaniu wiary?

Cytuj:
Czerwony Krokodyl to wiara według Ciebie, ale jednocześnie mówisz że to 100% prawdy.

ech.

PostNapisane: wtorek, 3 marca 2015, 23:07 

Online: 44d 15h 23m 57s
Nie, nie czuję braku logiki w wyznawaniu wiary bo równie dobrze Twój ateizm może być nic niewart. Dla mnie to coś pięknego i wspaniałego, sprawiającego mnóstwo radości. Nie szkodzi to mi ani innemu człowiekowi i pozytywnie wpływa na moje życie.
Więc bardzo mi nie-przykro proszę pana, ale pana ateizm ani trochę nie zachęcił mnie do porzucenia wiary w Boga.

Dziękuję za rozmowę i dobranoc :)

PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 21:12 

Online: 116d 14h 40m 34s
nOOne
Kwestia wiary to teraz cały ateizm idzie w kierunku wiary w religię świątową, którą chce stworzyc sam Franciszek czyt. Piotr Rzymianin z przypowiedni wielu słynnych jasnowidzów oraz uczonych. A to wszystko opiera się na kulcie Lucyfera.
Jeżeli mi nie wierzysz to zapraszam, ale dowody są na to. Sama seria gry Assassin's Creed czy nawet GTA zawiera ciekawe elementy z kultu Illumiati, a to tylko jeden z elementów całej układanki. Niestety, Ty nigdy tego nie pojmiesz.

PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 21:21 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Arts napisał(a):
nOOne
Kwestia wiary to teraz cały ateizm idzie w kierunku wiary w religię świątową, którą chce stworzyc sam Franciszek czyt. Piotr Rzymianin z przypowiedni wielu słynnych jasnowidzów oraz uczonych. A to wszystko opiera się na kulcie Lucyfera.
Jeżeli mi nie wierzysz to zapraszam, ale dowody są na to. Sama seria gry Assassin's Creed czy nawet GTA zawiera ciekawe elementy z kultu Illumiati, a to tylko jeden z elementów całej układanki. Niestety, Ty nigdy tego nie pojmiesz.

W sumie jest w tym dużo racji. Ja np. od kiedy zasiadłem w loży masońskiej zostałem administratorem forum.
Przypadek?
Nie sondze.

PostNapisane: czwartek, 5 marca 2015, 00:53 

Online: 134d 23h 34m 36s
GG: 1397451
noONE napisał(a):
Cytuj:
Co nie zmienia faktu, że ateizm nie jest jedyną słuszną postawą, jak twierdzisz usilnie. W końcu też ma swoje NEGATYWNE skutki

Wyjaśnij mi w jaki sposób brak twierdzeń prowadzi do negatywnych skutków. tylko się zastanów. BRAK.
BRAK twierdzeń.

Stalinizm, komunizm, nazizm... Wymieniać dalej? BRAK WIERY W BOGA doprowadził Hitlera do EUGENIKI. Kumasz czacze, czy dalej tworzysz alternatywną logikę?

Cytuj:
Cytuj:
Te na wikipedii nie zostały obalone struprocentowo przez dużo mądrzejszych ludzi od ciebie, ale widzę, że masz tupet, żeby stawiać się ponad kilkoma tysiącami lat rozwoju filozofii?

Nie.

Jesli Jahwe jest wszechmogący, wszechwiedzący plus stworzył wszechświat, to czy potrafi stworzyć kamień, ktrego nigdy nie będzie mógł poruszyć?

Spójrz, miliony ludzi wierzą w tego boga, ale żaden nie odpowie na to proste pytanie...

A jeśli odpowie, to zrobi to z ignorancją i głupotą godną pieciolatka.

Numer *straciłem rachubę, bo do ciebie i tak nie dociera*.

Rozwiązanie tego paradoksu jest bardzo proste.
Skoro Bóg jest wszechmogący, to może stworzyć kamień.
Skoro jest wszechmogący, to może stworzyć kamień, którego nie podniesie.
Skoro jest wszczechmogący, to może podnieść kamień, którego nie może podnieść :)

Bóg jest wszechmogący. You can't deal with it.
Cytuj:
Cytuj:
Ja tam brnę, bo mnie bawisz, nie dlatego, że jestem durniem

Luz.
Ostatnio wrzuciłem u siebie tryb podziału jaskiniowców wierzących w Jahwe, i tych, którzy twierdzą, że są tak światli i oświeceni, że twierdzą, że istnieje jakiś-tam-bóg.
Nie ma podziału na ateistów i agnostyków.
Są teiści gnostycy/agnostycy oraz ateiści gnostycy/agnostycy.

Ryjcio, na jakiej podstawie przyjmujesz, że są szanse, że bóg istnieje?

1. Brak żadnych dowodów na prawdziwość teorii ewolucji. Bardziej prawdopodobny jest więc kreacjonizm.
2. ...Co oznacza, że musi istnieć stwórca.
3. 95% skamielin znajdowana na Ziemi to stworzenia morskie. Wskazuje to na to, że mimo, że Biblia może być tylko książką historyczną, to jednak opisuje faktyczne wydarzenia. Jak choćby potop. To znaczy, że jest źródłem historycznym.
4. Naukowcy zbadali "datę ważności" ludzkiego organizmu, i wyszło im... 120 lat. Zgadnij, co jest napisane w Biblii? To znaczy, Biblia opisuje mechanizmy biologiczne prawidłowo :)

PostNapisane: czwartek, 5 marca 2015, 14:41 

Online: 10d 2h 28m 14s
Cytuj:
W sumie jest w tym dużo racji. Ja np. od kiedy zasiadłem w loży masońskiej zostałem administratorem forum.
Przypadek?
Nie sondze.

Hubert, w umowie było, że masz zakaz mówienia o tych sprawach.
Ja nawet nie będąc już moderatorem, nie puściłem nawet pary z ust.
Nieładnie :(

Cytuj:
1. Brak żadnych dowodów na prawdziwość teorii ewolucji. Bardziej prawdopodobny jest więc kreacjonizm.
3. 95% skamielin znajdowana na Ziemi to stworzenia morskie. Wskazuje to na to, że mimo, że Biblia może być tylko książką historyczną, to jednak opisuje faktyczne wydarzenia. Jak choćby potop. To znaczy, że jest źródłem historycznym.
4. Naukowcy zbadali "datę ważności" ludzkiego organizmu, i wyszło im... 120 lat. Zgadnij, co jest napisane w Biblii? To znaczy, Biblia opisuje mechanizmy biologiczne prawidłowo :)

Pamiętajmy też, że bóg zakopał skamieliny, żeby sprawdzić naszą wiarę.

PostNapisane: czwartek, 5 marca 2015, 22:18 

RaksoAturach napisał(a):
Cytuj:

Pamiętajmy też, że bóg zakopał skamieliny, żeby sprawdzić naszą wiarę.

Słapy zabieg erystyczny, Ozoldzie :D

PostNapisane: czwartek, 5 marca 2015, 22:24 

Online: 10d 2h 28m 14s
Ja? Nieeeeeeee :)

PostNapisane: sobota, 7 marca 2015, 22:44 

Online: 6d 6h 42m 6s
Cytuj:
Stalinizm, komunizm, nazizm... Wymieniać dalej? BRAK WIERY W BOGA doprowadził Hitlera do EUGENIKI. Kumasz czacze, czy dalej tworzysz alternatywną logikę?

Hitler był teistą, zią.
Nawet gdyby był mega ateistą, nie wierzył w żadne absurdalne istoty, byty, jednorożce i krasnoludki...
To co?

Cytuj:
Skoro jest wszczechmogący, to może podnieść kamień, którego nie może podnieść

Jeśli może podnieść kamień, który stworzył jako kamień, którego nie bedzie mógł podnieśc, to nie jest wszechmogący, bo nie potrafi stworzyć kamienia, którego nie bedzie umiał podnieść.

Logika jest prosta jak puzzle dla niemowlaka. You can't deal with it.

Cytuj:
4. Naukowcy zbadali "datę ważności" ludzkiego organizmu, i wyszło im... 120 lat. Zgadnij, co jest napisane w Biblii? To znaczy, Biblia opisuje mechanizmy biologiczne prawidłowo

Tutaj już nie da rady inaczej, ryjciu. Naprawdę nie da.

1. Czy brak dowodów na jedną teorię udowadnia prawdziwość innej teorii? Pomyśl. Błagam.
2. Nie, ni chu*** tego nie oznacza. Bo nawet jeśli by się okazało, że teoria ewolucji to stek bzdur, to nie prowadzi nas to w żaden sposób do stwierdzenia, że istnieje bóg. Jahwe czy też inny, dowolny spośród tysiąca innych.
3. Ziom zabiłeś mnie. W komiksie o Spider-manie występuje Nowy Jork. Nowy Jork istnieje naprawdę. Spider-man istnieje naprawdę?
<sciana> <sciana> <sciana> <sciana> <sciana>
4. Mhm. Zwłaszcza Noe który żył 600 lat. I jego rodzina.
ŁAŁ. We Władcy Pierścieni, napisali, że Śródziemie jest kulą zawieszoną w przestrzeni... Nasza ziemia też... WŁADCA PIERŚCIENI ISTNIEJE!

po raz kolejny mam wrażenie, że po prostu prowokujesz i ciśniesz w stronę mojej cierpliwości do tylu absurdów w jednym poście.
Ale myślę, że komentarz jest wystarczający.

PostNapisane: niedziela, 8 marca 2015, 00:49 

noONE napisał(a):
Cytuj:

Hitler był teistą, zią.

Jak sobie wytniesz i narysujesz, to rzeczywiście
Cytuj:
Nawet gdyby był mega ateistą, nie wierzył w żadne absurdalne istoty, byty, jednorożce i krasnoludki...
To co?

To nic, podaję to jako argument przeciwstawny do tego, że ateizm jest jedynym słusznym poglądem. Jak widać, gówno dupa cycki, potrafi wyrządzi tyle złego, co znienawidzona przez ciebie "religia Jahwe".

Cytuj:
Cytuj:
Skoro jest wszczechmogący, to może podnieść kamień, którego nie może podnieść

Jeśli może podnieść kamień, który stworzył jako kamień, którego nie bedzie mógł podnieśc, to nie jest wszechmogący, bo nie potrafi stworzyć kamienia, którego nie bedzie umiał podnieść.

No własnie stworzył, a potem go podniósł. Na tym polega wszechmoc. Nie na tym, że się bóg zamknie w twoje ograniczone pojmowanie czasu i przestrzeni, tylko na tym, że złamie twoje logiczne zasady.

I o to tu chodzi. Bóg nie jest logiczny. Jest wszechmocny, po co ludzka logika?

Cytuj:
Logika jest prosta jak puzzle dla niemowlaka. You can't deal with it.

No to w takim razie zatrzymałeś się na poziomie płodu, bo niestety tworzysz absolutnie alternatywną logikę. Jak chcesz rozmawiać poważnie, to zainteresuj się pojęciem metajęzyka, a nie robisz gównoburze i nawet nie chcesz zagłębić tematów, które ci podrzucamy pod nos. Na razie pokazujesz, że jesteś po prostu leniwym, pryszczatym gnojem, który próbuje udowodnić swoją rację zlewając kompletnie jakąkolwiek argumentacje drugiej strony.

Dwoma słowy: jesteś zerem. I to takim prymitywnym zerem, żerującym na swoich rodzicach, a opowiadającym cholerne bzdury w internetach jakbyś wciągnął duszę mędrców razem z ich życiowym doświadczeniem.

ZEROWY RESPEKT DLA TAKIEGO PODEJŚCIA.

Cytuj:
Cytuj:
4. Naukowcy zbadali "datę ważności" ludzkiego organizmu, i wyszło im... 120 lat. Zgadnij, co jest napisane w Biblii? To znaczy, Biblia opisuje mechanizmy biologiczne prawidłowo

Tutaj już nie da rady inaczej, ryjciu. Naprawdę nie da.

1. Czy brak dowodów na jedną teorię udowadnia prawdziwość innej teorii? Pomyśl. Błagam.

Nie pytałeś się o dowody, tylko o szanse na to, że bóg istnieje. To ci podaje, dlaczego uważam, że są szanse. Nie, że to są dowody. Nosz ******, serio musisz tak przekręcać, żeby udowadniać swoje racje? Brzydzę się kłamstwem, więc brzydzę się i toba.
Cytuj:
2. Nie, ni chu*** tego nie oznacza. Bo nawet jeśli by się okazało, że teoria ewolucji to stek bzdur, to nie prowadzi nas to w żaden sposób do stwierdzenia, że istnieje bóg. Jahwe czy też inny, dowolny spośród tysiąca innych.

Właściwie to wspólne koncepty na rozmnażanie, wspólne koncepty w budowie anatomicznej zwierząt, wspólne koncepty w pracy mózgu tych stworzeń i wszelkie aspekty biologiczne przemawiają za tym, że wszystko zostało "zaprojektowane" przez "jedną osobę". Na tym się opiera kreacjonizm.

I jeszcze raz: to nie jest dowód. To jest przesłanka, która pokazuje, że istnieje SZANSA.

Cytuj:
3. Ziom zabiłeś mnie. W komiksie o Spider-manie występuje Nowy Jork. Nowy Jork istnieje naprawdę. Spider-man istnieje naprawdę?
<sciana> <sciana> <sciana> <sciana> <sciana>

A czy ja mówiłem, że bóg istnieje naprawdę? Już nie mówiąc, że porównanie jest z dupy, bo ja mówiłem o zdarzeniu (Potopie), a nie o miejscu. Porównanie do spidermana jest kompletnie z dupy, bo nawet nie przyrównałeś podobnych rzeczy.

Cytuj:
4. Mhm. Zwłaszcza Noe który żył 600 lat. I jego rodzina.
ŁAŁ. We Władcy Pierścieni, napisali, że Śródziemie jest kulą zawieszoną w przestrzeni... Nasza ziemia też... WŁADCA PIERŚCIENI ISTNIEJE!

No i to pokazuje, że Biblie znasz tylko z pierdół, które przeczytałeś w internecie i absolutnie dyskwalifikuję cię z jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji.

Cały czas pisałem o przesłankach podkreślających szanse. A ty moje argumenty sprowadzasz do absurdu zmieniając absolutnie kontekst. Życzę mniej pryszczy na twarzy i więcej rozumu w głowie.

Cytuj:
po raz kolejny mam wrażenie, że po prostu prowokujesz i ciśniesz w stronę mojej cierpliwości do tylu absurdów w jednym poście.
Ale myślę, że komentarz jest wystarczający.

Ja myślę, że po prostu pierdzielisz farmazony, boś się na religię obraził, bo się do kościoła z rodzinką na 11.00 w niedziele zasuwać nie chciało i teraz upatrujesz w kościele całe zło wszechświata. :)

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj