* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Tutaj możesz zapytać o konkretną kwestię techniki wokalnej. Najlepiej wraz z pytaniem zamieścić próbkę ukazującą problem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 20 maja 2014, 16:50 

Online: 214d 12h 55m 49s
Aha.
Od Adele (?) po One Direction?
No faktycznie, to bardzo duży przekrój, a myślałem, że słuchasz tylko "tego rodzaju" popu, wybacz.

PS W czym jest gorsze od disco-polo od wymienionych przez Ciebie ulubieńców?

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 20 maja 2014, 18:53 

Online: 116d 14h 40m 34s
GG: 0
Adele akurat jest ok, bo ma fajne kawałki i nie powiesz mi, że nie. Z Demi Levato to akurat jedna piosenka wpadła mi w ucho. Z One Direction to jest tylko tak na chwile, a później się zapomni. Ale czas, żebyś Artur przestawił się na facetów. Chcąc śpiewać Demi Levato musisz sobie obniżyć o tyle, żeby dobrze Ci się śpiewało.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 20 maja 2014, 19:58 

Online: 134d 23h 34m 36s
GG: 1397451
Arts, weź odpuść te hejty, co?

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 20 maja 2014, 20:21 

Online: 14d 2m 3s
@panaut0lordv Nie wiedziałem, że muzykę dzieli się ze względu na orientację lol. A tak na serio to ja słucham tego co mi wpadnie w ucho i czego mi się dobrze słucha czy też śpiewa.

Arts Co do Demi Lovato czy też innych wykonów kobiecych utworów przez facetów to popatrz na youtube. Tam jest wiele przykładów, że można kiedy się chce.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 20 maja 2014, 20:27 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Arti1993 napisał(a):
@Nash - Z tego co pamiętam on tak ma od początku swojej kariery. A nie wydaje mi się żeby wtedy tak intensywnie śpiewał. I nie nie jest on jakimś moim wielkim idolem czy inspiracją. Ja po prostu ich słucham czasami...zresztą tak jak wielu artystów. Bo ja mam na prawdę spory wachlarz muzyki który słucham od Adele, Pink, Kelly Clarkson, Jessie J czy Demi Lovato aż po One Direction i innych artystów. Oczywiście Disco-polo nie słucham no chyba, że gdzieś na imprezie jak tańczę przy tym. No i Rapu też nie, chociaż Eminema nie które ujdą w tłoku dla mnie. I nie twierdzę też, że oni mają jakiś mega dobry warsztat na którym można się wzorować, ale jednak śpiewać potrafią. No i jest kwestia tego, że jego głos mnie zaintrygował bo jest charakterystyczny, a przecież o takie głosy chodzi. I nie stawiam ich na jakiś autorytet wokalny. To już prędzej Kelly Clarkson, Adele, Pink, Jessie J czy Demi Lovato właśnie.

Spokojnie, spokojnie. Źle mnie rozumiesz. Oczywiście masz prawo czerpać inspiracje z kogo chcesz. Może to być One Direction, Demi Lovato i 1000 innych osób. Ja w to nie wnikam. Nie pisałem ironicznie, że idol. Po prostu mi chodziło o to, że czasami jak się kogoś lubi to się przymyka oko na jego technikę i zdarza się, że niektórych rzeczy się nie chce dostrzegać. Dobrze, że inspirujesz się wieloma wokalistami. To duży pozytyw, że się nie zamykasz na jednego czy dwóch. Dzięki temu masz możliwość czerpania czegoś co Ci się podoba od każdego z nich.

Moje zdanie co do Harryego, chociaż starałem się patrzeć obiektywnie siłą rzeczy będzie subiektywne, bo każdy słyszy inaczej i każdy ocenia wg siebie. To na ile on to robi poprawnie to wie tylko on. Moje zdanie jest takie, że te jego chrypy oraz brzmienie nie jest do końca poprawne w każdym momencie. Śpiewa raczej popowe utwory, które są pisane ściśle pod jego głos. Pomimo to momentami słychać zmęczenie i wyciskanie w tych dwóch linkach które wrzuciłeś. Tak czy siak nie ma co hejtować gościa, my siedzimy na forum a on robi karierę na całym świecie i ma kasy jak lodu. Mogli byśmy dyskutować i zrobić jeszcze 10 stron tematu. Podrzuciłem Ci materiały do nauki chryp w poprawny sposób, taki który j

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 20 maja 2014, 22:10 

Online: 116d 14h 40m 34s
Arti1993 napisał(a):
@panaut0lordv Nie wiedziałem, że muzykę dzieli się ze względu na orientację lol. A tak na serio to ja słucham tego co mi wpadnie w ucho i czego mi się dobrze słucha czy też śpiewa.

Arts Co do Demi Lovato czy też innych wykonów kobiecych utworów przez facetów to popatrz na youtube. Tam jest wiele przykładów, że można kiedy się chce.

Oczywiście, że można. Nic takiego wielkiego nie powiedziałem. Możesz się nimi inspirować, chociażby taka Adele ma wiele zajebistych kawałków. Rób dalej to co robisz, tylko pamiętaj, że trening czyni mistrza :)
@ryj
Nikogo nie hejtuje, a to nie był hejt.

A coś ode mnie - https://www.youtube.com/watch?v=IdCRmO4lE7A

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 22 maja 2014, 00:04 

Online: 134d 23h 34m 36s
GG: 1397451
@up: Gość jest tak metalowy jak najnowsza linia podpasek.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 22 maja 2014, 00:46 
No aranżacja jest metalowa, co innego wokal ;p

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj