* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

PostNapisane: poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 18:46 

Online: 1d 24m 26s
GG: 0
Od razu mówię, że pierwszy raz coś nagrywałam przez program i nadal nie za bardzo umiem się nim posługiwać, jakość taka se bo mikrofon za 80 zł :D
+ na żywo brzmi lepiej.
Jakieś poprawki, może ktoś by mi powiedział co robię nie tak bo nie mogę śpiewać wysoko?
http://daisydaaisy.wrzuta.pl/audio/72Q5 ... over_daisy

!!! Trzeba trochę poczekać zanim się zacznie!!!

PostNapisane: poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 18:58 

Online: 225d 8h 51m 59s
Jak na 14 lat masz zarąbiście fajną głębie w głosie, fajny niski kobiecy głos :) Nie jestem żadnym ekspertem więc jedyne do czego bym się przyczepił to jak sama zauważyłaś te najwyższe dźwięki są lekko ściśnięte. No i jest lekko monotonnie ale nie wiem co na to poradzić bo sam się z tym borykam :D. Ogólnie mi się podoba z chęcią posłucham jakiegoś bardziej energicznego kawałka w Twoim wykonaniu.

PostNapisane: poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 19:04 

Dzięki, staram się nad tym pracować. Jak słuchałam twoich nagrań też masz świetny głos ;)

PostNapisane: wtorek, 6 sierpnia 2013, 12:47 

Online: 30d 22h 47m 17s
w tym nagraniu wychodzi słaby angielski akcent, tam jeszcze w sinatrze mialaś wysokie dzwięki nieczysto - no ale to braki w technice.

tutaj cos poprzesuwane - ciezko sie tego słucha, nie potrzebnie nakładasz 2 sciezki jesli nie umiesz tego zmiksowac i potem jest to wszystko nierówno.

jest tez druga opcja - masz problemy z rytmem , ale to wystarczy to cwiczyć duzo - ogólem masz 14 lat i wszystko przed sobą - nie ma kompletnie zadnych przeciwwskazań żebys sie za to porządnie wzieła i za 4 lata była na prawde bardzo dobra, a poki co to jest taki poziom 'Ising'.

głos i barwe masz dobrą, słuch masz, rytm też , wiadomo że to jest do poprawienia jeszcze, techniki bardzo brak co slychać po wszystkich wyzszych dzwiękach - i może dobrze? bo jak bez techniki tyle ogarniasz to moze byc na prawde fajnie.

no, tyle, powodzenia

PostNapisane: wtorek, 6 sierpnia 2013, 13:48 

dziękuję za wskazówki:)

mógłbyś mi coś podpowiedzieć, chociaż gdzie mogłabym poczytać o technice itp?

PostNapisane: środa, 7 sierpnia 2013, 10:36 

Online: 30d 22h 47m 17s
mozesz poczytać na forum w skarbcu troche, ale nie ma co sie oszukiwać, najlepiej bys zrobila idąc na pare lekcji do dobrego nauczyciela, wiele by ci to rozjaśniło i wytłumaczylo. z internetu ciezko sie uczyc bo mozesz polegac tylko na swoich wrazeniach a praca z kimś kto juz umie duzo daje bo słyszysz na zywo zaraz obok poprawnie emitowane dzwieki i mozesz to przechwycić. rozumiesz ? poczytaj troche o technice tutaj, mozesz poprzegladac jakies starsze tematy - jakis czas temu waliłem takie eseje każdemu że duzo sie z nich mozna dowiedzieć, tylko trzeba poprzeglądać i poszukać, a jak bedziesz mieć jakieś techniczne podstawy podstaw to pojdziesz na lekcje. tak bym radził

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj