* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 08:12 

Online: 225d 8h 51m 59s
GG: 0
Wrzucam kolejne smuty, jeżeli ktoś jeszcze pamięta poprzednie wykonania to z miła chęcią sie dowiem co o tym myślicie i czy jest jakiś progres, czy dalej nie da się za bardzo tego słuchać :D

http://www13.zippyshare.com/v/83948777/file.html

PostNapisane: poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 11:40 

Online: 30d 22h 47m 17s
z tego co widzę od dłuższego czasu każdy Ci wspomina o dość jęczącym brzmieniu, czy wystękanym. tutaj wyszło coś na kształt najsmutniej zaśpiewanej piosenki na świecie - spiewasz z takim żalem i rozgoryczeniem, mam wrażenie ze za chwile sie rozpłaczesz - i byłoby to nawet na plus, jakbyś umiał też zupełnie inaczej - potrafisz ?

odpaliłem sobie wersje hima i napisze ci co sie różni miedzy tobą a nim - przede wszystkim GŁOŚNOŚĆ - jesteś o wiele za głośno na początku, on zaczyna ponad 2x ciszej od Ciebie - posłuchaj jak jego głos brzmi na początku - jest bardzo spokojny i taki aksamitny wręcz - spróbuj to zaspiewac zamykając oczy i nie spiewać tylko melodyjnie to z siebie wymówić.

z tego co widze , to przez to też latasz po dzwiękach - zaczynasz za głosno, potem głos ci sie troche łamie bo masz juz za duzo mocy w porównaniu z oryginałem, on tam siedzi na 1 zwrotce non stop w neutralu, dopiero na refren uderza troche mocniej. jak dla mnie zrobisz najlepszy ruch ucząc się cichszego zaśpiewu.

jak potrzebujesz jakiś wskazówek dalszych albo z czymś nie idzie to pisz

PostNapisane: poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 14:34 

Online: 5d 6h 42m 51s
GG: 12451446
Mi się podoba :] poza tym, że siedzisz trochę nad dźwiękiem czasami

PostNapisane: poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 16:52 

Dzięki za opinie. Na chwile obecną wachlarz emocji do piosenek zauważyłem że mam bardzo ubogi i smutek wychodzi najlepiej, jak próbuje wrzucić jakąś radość to to za cholerę nie brzmi. Staram się to jakoś urozmaicić. Jakimś trafem negatywne emocje przychodzą mi łatwiej, więc do pytania czy potrafię inaczej odpowiedź brzmi, że raczej nie. Wychodzi to po prostu nie spójnie i brzmi wtedy totalnie od niechcenia ale pracuje nad tym.

Co do głośności to rzeczywiście masz racje, spróbuje to nagrać jeszcze raz ciszej na zwrotkach. Zobaczymy jak to wyjdzie i wtedy wrzucę.

Jeszcze pytanie Ville te zwrotki śpiewa w neautralu dosyć cicho ale i tak ma dźwięczny głos i mało powietrza w głosie i tu pojawi się problem, bo jak ja tak próbuje to to wychodzi totalnie zapowietrzone bezdźwięczne. A jak próbuje troche kompresować głoś to od razu podnosi mi sie głośność i wychodzi jak w nagraniu powyżej, jakieś rady ? :D

EDIT: Dorzucam poprawiona wersję : http://www31.zippyshare.com/v/36466314/file.html

PostNapisane: poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 18:51 

Online: 1d 24m 26s
Ja się nie znam za bardzo, ale mi się podoba :)

PostNapisane: wtorek, 6 sierpnia 2013, 12:14 

no bo neutral jest trudny, trzeba dobrze usadowić początek dzwięku. jak spiewasz na takich wysokosciach w neutralu jak zwrotki to to musi być mega luźne, a w nowym nagraniu cały czas pociskasz mocniejsze tryby.

przede wszystkim w neutralu jest powietrze słyszalne w dzwięku, ale to jest jak fatamorgana prawie - wcale nie masz sie z siebie pozbywać duzo powietrza, tylko masz uzyskać takie brzmienie. na poczatku pisałem o umiejscowieniu dzwieku, spróbuj go podciągnać w myslach wysoko - ja czuje u siebie jakby dzwięk powstawał mi na tylnej scianie gardła na wysokosci ust - czy spiewam jakiś dzwięk z dolnej granicy barytona, czy spiewam górne granice tenora - on tam po prostu ma być - kiedy zaczynam kazdy dzwięk z tego samego miejsca to komfort spiewania jest nieporownywalnie wiekszy, barwa nieporównywalnie lepsza itd. wiadomo że kazdy dzwiek troche inaczej odczuwasz w organizmie bo sie inaczej rezonują, ale chodzi mi o rozpoczęcie tego dzwięku - jak zaczniesz z tego miejsca, nie zepniesz sie tylko dasz swobodnie sie tym wibracjom roznieść po bebechach to bedzie spoko.

i ville spiewa te wyzsze dzwieki na zwrotkach dalej neutralem - nie dodawaj mocy do dzwieku , zrób to takim lekkim głosikiem jak on - masz dosc niską barwe wiec to moze wyjsc spoko, a przynajmniej spróbuj, takie wstawki - najbardziej znane jako falset - są bardzo fajne i dobrze sie tym pobawić troche :)

nie wiem czy cokolwiek rozumiesz z tych psycholskich przemyslen : ( no ale nie wiem jak inaczej to opisywać co dzieje sie wlasciwie w wyobrazni

PostNapisane: wtorek, 6 sierpnia 2013, 12:43 

O cholera czyli to dalej nie był neutral a wydawało mi się że już jest lżej :P Rozumiem rozumiem wszystkie rady bardzo pomocne dzięki wielkie. Wrzucam jeszcze jedna próbke na szybko nagraną to już chyba musi być neutral w zwrotkach.

http://www18.zippyshare.com/v/30932072/file.html

PostNapisane: wtorek, 6 sierpnia 2013, 12:50 

na tych wyzszych dzwiękach łapiesz juz neutral - pospiewaj sobie takim 'spedalonym głosem' chwile, a potem nic nie zmieniaj i zaspiewaj cała zwrotke - jest dobrze, tylko juz sie w miksie za cicho robi, u hima głos jest fajnie wyciągniety z muzy, a twoj w niej ginie.

ale dobry trop na tych wyzszych dzwiękach - na tym so far away from (?) i tam robisz trocche połamany i niepewny ale zdecydowanie neutral. jak widac, nie takie proste ! :)

PostNapisane: wtorek, 6 sierpnia 2013, 12:53 

Ow jeah! xD Dzięki wielkie poćwicze to. Jeszcze jedno pytanie jak z angielskim bardzo razi akcent ?

PostNapisane: wtorek, 6 sierpnia 2013, 13:06 

nie wiem, bardziej razi ciągle śpiewanie na tej samej emocji - powinieneś to troche urozmaicić. akcent nie razi póki co - pilnuj tego, żeby nic nie wymawiać twardo i jak gdzieś ci wskakuje zły akcent to zniekształć to odpowiednio żeby wszystko było w twarzy jak krowa która zajada trawe ;d

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj