* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: sobota, 3 sierpnia 2013, 16:56 

Online: 25d 4h 35m 8s
GG: 0
Hej to znowu ja :-D dużo nagrywam ostatnio hehe ,moje najnowsze ,dzieło, XD http://mitka12.wrzuta.pl/audio/3hAir7v8 ... e_ty_cover śpiewało mi dobrze , lekko itp. ale może macie jakieś wskazówki co poprawić , może cos źle brzmi czy cos .

PostNapisane: niedziela, 4 sierpnia 2013, 00:46 

Online: 28d 7h 4m 11s
GG: 1882681
Hej :)

Fajnie znowu Cię słyszeć. ;) To, co mi się rzuca w uszy, to brak kontroli... dźwięki Ci latają na boki. Jest sporo fałszy, słyszysz je? Poza tym jest nieco "kwadratowo". Ale miejscami jest naprawdę bardzo fajnie, słychać, że starasz się wczuwać i słychać, że śpiewasz na luzie, aczkolwiek nie wiem, czy nie mogłoby tego luzu być więcej. ;)

To chyba tyle ode mnie tak na szybko.

Pozdrawiam. :)

PostNapisane: niedziela, 4 sierpnia 2013, 13:19 

Dzięki , kiedy mi latają ? bo jakoś nie wydaję mi się że latają ale mogę sie mylić ;p co do fałszy wiem ćwiczę ;-)

PostNapisane: niedziela, 4 sierpnia 2013, 13:43 

Miałem na myśli właśnie fałsze. ;) W dodatku wydaje mi się, że jest bardzo nosowo. Ja też miałem z tym spory problem i ćwiczyłem sobie tak, że zatykałem nos i śpiewałem tak, żeby nie czuć tam rezonansu. Potem oczywiście tak samo bez zatykania nosa. Aczkolwiek nie gwarantuję, że Tobie ten sposób będzie odpowiadał, ale zawsze warto sprawdzić. ;)

PostNapisane: niedziela, 4 sierpnia 2013, 13:57 

Jesteś pewien że bardzo nosowo bo bym dała sobie łeb uciąć że nie xD ale ok spróbuje sobie zatkać ten nos żeby sprawdzić czy może faktycznie .

PostNapisane: niedziela, 4 sierpnia 2013, 14:06 

Online: 49d 10h 42m 28s
Jaco, ja nosowości nie słyszę w ogóle, i nigdy jej u Mitki nie słyszałem. Mówisz "bardzo nosowo", ja słyszę unikalną barwę głosu :)
Według mnie jest znacznie lepiej niż w ostatnim wrzuconym przez Ciebie nagraniu Mitka. Poprawiłaś końcówki, na które zwróciłem Twoją uwagę. Nietrafionych dźwięków jest zdecydowanie mniej.

Moim większym zastrzeżeniem jest refren, który zaśpiewałaś trochę za mało namiętnie. Brakuje mi w nim emocji.

Jeśli chodzi o to, że dźwięki Ci latają, to ja rozumiem to inaczej - Każdy dźwięk, wysoki czy niski, musi być zaśpiewany z taką samą swobodą, wtedy właśnie dźwięki nie latają, czyli stricte masz nad nimi pełną kontrolę.
To swoiste ujednolicenie nad którym sam od jakiegoś czasu pracuję.

Spróbuj narysować prostą, czarną linię w Paincie, zobaczysz ile razy linie się "wygina", zmienia kierunek :D Dojście do wprawy pozwala narysować linię zupełnie prostą. Tak też jest ze śpiewaniem :)

PostNapisane: niedziela, 4 sierpnia 2013, 14:16 

Online: 134d 23h 34m 36s
GG: 1397451
Dlaczego baby tak często biorą się za piosenki facetów? Przecież w ten sposób wytraca się całą moc.

Od strony technicznej, nie ma chamskiego nosowania. Już nie mówiąc, że metoda z zatykaniem nosa to jedna z kategorii tych "głupich", bo powoduje nienaturalne zatykanie pasażu nosowego. Chamskie nosowanie jest efektem ściskania się krtani. W tym nagraniu czegoś takiego nie ma.

Ode mnie rada: ćwicz oddech przede wszystkim i weź na warsztat jakieś babskie piosenki. Bo słychać, że próbujesz naśladować Panasewicza, a on jest chłopem. Głos ma inaczej położony.

PostNapisane: niedziela, 4 sierpnia 2013, 15:01 

Właśnie nie byłem pewien czy to nosowość, czy taka barwa. Za pierwszym razem nic o nosowości nie pisałem. Cóż, mój błąd.
Co do metody z zatykaniem nosa, to mi to pomogło wyeliminować nosowość, ale zaznaczyłem, że nie musi wszystkim pasować. ;)

PostNapisane: niedziela, 4 sierpnia 2013, 19:15 

ryjcio : ja go nie nasladuje ! nawet mi to na mysl nie przyszło ..

PostNapisane: wtorek, 6 sierpnia 2013, 02:46 

Online: 134d 23h 34m 36s
GG: 1397451
A nie próbujesz na pewno dynamicznie się dostosować? Bo słyszę, że na refrenie chciałabyś dowalić z mocą tak jak on, ale Ci troszkę pary brakuje na tej wysokości...

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj