* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 25 lipca 2013, 14:43 

Online: 1d 19h 47m 1s
Dzięki! Jestem w szoku że tak pozytywnie, bo nagrywaliśmy to bez żadnej "napinki" jak to nie raz bywało.. Dosłownie zabawa. Bardziej się nawkurzałem robiąc intrumental do tego. Koślawienie było 'trochę celowe', i już tak zostało.. ( o ile mówisz o "Loooveee" w refrenie..). Takie słowa zachęcają do dalszych cwiczen, nagrań i zabaw, dzięki:)

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 25 lipca 2013, 16:28 

Online: 134d 23h 34m 36s
GG: 1397451
Zach napisał(a):
@Ryjcio tak z ciekawości zajrzałem do Ostaszewska Danuta, Tambor Jolanta - Fonetyka i fonologia współczesnego języka polskiego
No i słowo panna było zapisane w następujący sposób; [p??na] Jest tu może /?/ ablo ?g?? Mało tego w wymowie nie ma dwóch /n/ tylko następuje jego przedłużenie co sygnalizuje [?] lub [?]. Angielskie ng czyli ?g różni się od polskiego ng.

@Nextor jak mówisz panna to nosujesz???

Swoją drogą w języku polskim nie ma zbitki [?g]. Nie wiem także jak można się z tym kłócić wystarczy sobie posłuchać angielskiego [sing] z [?g] i [panna] czy nawet [ręka] (tu było [?k] tak w ogóle). Owszem ? jest w. polskim i występuje jak go się szuka troszkę na siłę wtedy gdy w wyrazie jest n a my go czytamy bardzo nie wyraźnie np: (ręka), piosenka. Moim zdaniem to także zależy od naszych językowych przyzwyczajeń.

ng nie równa się ?g tak samo jak n nie równa się ?

...Nawet do tej książki nie zajrzałeś. A skąd wiem?

Bo panie posługują się w niej alfabetem slawistycznym :)

Myślę, że utraciłeś wszelką wiarygodność.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 25 lipca 2013, 22:16 

Online: 134d 23h 34m 36s
GG: 1397451
Nie obchodzi mnie, skąd masz swoją piracką wersję. Nie wiem co Ty biadolisz o tej nosowości. Panie poświęciły kilkanaście akapitów na opisanie problemu spółgłosek nosowych, a Ty spłycasz to do 3 znaczków. Co jest jasnym dowodem na to, że z książką się nie zapoznałeś, ale pierdoły z wikipedii powtarzasz dalej :)

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj