* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Tutaj możesz zapytać o konkretną kwestię techniki wokalnej. Najlepiej wraz z pytaniem zamieścić próbkę ukazującą problem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość

PostNapisane: wtorek, 2 lipca 2013, 14:34 

Online: 30d 22h 47m 17s
GG: 0
przy zebach pewnie bedzie zbyt płasko i bedzie ci sie spinac krtan bo dzwiek bedzie z przodu, jak zrobisz ciemna barwe i uda ci sie nie przesadzic i uzyskac luz na tym to bedziesz czuć bardziej z tyłu - jak zalezy ci na naturalnej barwie to to wyposrodkuj.

swoja drogą ja jakoś jak spiewam wyzsze dzwięki to nie czuje ich na podniebieniu, mi szumi cały łeb od tego strasznie, najbardziej tylnia część głowy, od uszu mniej wiecej w tył głowy - to najbardziej, chociaz tak jak mowie, drży mi cały łeb.

PostNapisane: wtorek, 2 lipca 2013, 14:38 

Online: 1d 8h 24m 51s
Pewnie Twoje wyższe dźwięki to są naprawdę wyższe dźwięki, ja mam na myśli coś powyżej d1. =) Ale dziękuje za odp.

PostNapisane: wtorek, 2 lipca 2013, 14:42 

Online: 30d 22h 47m 17s
GG: 0
daj próbke jak to robisz to rozwieje watpliwosci, dla mnie d1 jak nie rozjasniam głosu i nie staram sie brzmieć lżej niż jest faktycznie to tez juz czuje to w głowie, to jest akurat taka niewdzięczna częśc głosu nad którą trzeba troche posiedzieć.

staraj sie zrobic to luzno, nie rozkminiaj na początku nic poza wygodą wydawania dzwięku. no ale podrzuć próbki jak sobie jedziesz po skali czy jakieś wprawki to Ci podpowiem coś wiecej

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj