* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 26 czerwca 2013, 18:09 

Online: 2h 11m 29s
GG: 0
Witam wszystkich :) Jest to mój pierwszy post na tej stronie, ale czytam Was od dawna. Stwierdziłem, że wstawię fragment piosenki śpiewanej przeze mnie i zapytam o opinię. Uwierzcie mi, że nagranie się i wstawienie tego wymagało ode mnie wiele, bo zawsze bałem się krytyki (tej niekonstruktywnej), a na temat mojego śpiewania słuchałem już różnych opinii, od bardzo dobrych do takich, że żałośnie śpiewam. Nie chodziłem nigdy do szkoły muzycznej, uczyłem się tylko grać na pianinie kiedyś, z tej strony znam teorię śpiewania ;) Nie podoba mi się barwa mojego głosu, ale z tego co czytam, to większość osób tak ma. Na temat mojego wokalu za duzo nie wiem, na pewno trochę nosuję, ale staram się tego pozbyć i dykcja też nie jest najlepsza, ale kompletnie nie wiem jakim głosem jestem. Ogólnie łatwiej śpiewa mi się piosenki wykonywane przez wokalistki, są w mojej tonacji często (tę piosenkę wybrałem, bo akurat łatwo się ją spiewa ;)), a jak chcę zaśpiewać jakąś męską, to muszę zmieniać tonację. Liczę na Wasze dobre rady :)

P.S. Przepraszam za jakość, mikrofon od skype`a, a do tego sąsiad za oknem mnie deprymował ;P

http://enigma1901.wrzuta.pl/audio/4P4XX ... trze_w_dol

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 26 czerwca 2013, 21:39 

Online: 28d 7h 4m 11s
GG: 1882681
Hej. :)

Według mnie jest naprawdę fajnie. Do poprawy jest ten nos, bo trochę drażni, ale ogólnie barwę masz ciekawą. No i kawałek fajny. :)
W sumie sam napisałeś, że nos i dykcja, więc pracuj nad tym i pisz dalej swoje kawałki i spełniaj się. ;)

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 26 czerwca 2013, 21:48 

Online: 2h 11m 29s
GG: 0
Dziękuję za opinię. Z tym nosem i tak jest lepiej niż bylo kiedyś ;) Niestety ja nawet podczas mówienia nosuję i strasznie ciężko mi się tego wyzbyć. A barwę zawsze chcialem mieć ciemniejszą, mam nadzieję, że z wiekiem jeszcze się trochę przyciemni, chociaż pewnie i tak nie brzmię na 19 lat przez to nosowanie :P Teraz wybieram się na studia kompletnie niezwiązane ze śpiewanie, ale liczę, że będę dalej się rozwijać i każda rada jest dla mnie ważna, bo przy ćwiczeniu śpiewu poprawia się od razu głos przy mówieniu ;)

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj