* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: środa, 15 maja 2013, 04:00 

Online: 7h 25m 32s
GG: 0
Siemano, to moja luźna próba refrenu tegoż kawałka. Pierwsza i nie ostatnia. Zdaję sobie sprawę ze swojego brzmienia, w końcu biorą mnie na próby do kapeli rockowej na dniach. Jechać po mnie i oceniać. :P

http://w472.wrzuta.pl/audio/0mQ0xHAXen0 ... _blue_eyes
Edit: kolejna próba :-D
http://w472.wrzuta.pl/audio/1fvamyNrB06 ... gela_vocal

PostNapisane: czwartek, 23 maja 2013, 22:15 

Online: 29d 10h 3m 55s
GG: 10793951
I rytm, człowieku, nie śpiesz się, tylko śpiewaj do rytmu - da ci to też czas na oddech.
(mówię o BBE)

PostNapisane: sobota, 1 czerwca 2013, 19:46 

Nie wierzycie w mój growl? Tutaj był bardziej harsh, a nie deathowy wokal. Mogę wam scoverować Immolation i zobaczymy czy wymiotuję. Co do czystego, to wiem, że jest komicznie momentami, bo tak dużo nie śpiewam, raczej brudne wokale to moja domena. :)

Poproszę o propozycje piosenek do wykonania, każdy gatunek uwzględniam, byle był tekst. :-P

PostNapisane: sobota, 1 czerwca 2013, 20:06 

Online: 7d 16h 4m 59s
Podoba mi się jak śpiewasz, growlowanie nie za bardzo.

PostNapisane: sobota, 1 czerwca 2013, 20:09 

Powtórzę się, proszę o materiał do zagrowlowania, wtedy sądzę, że większość zmieni zdanie. ;)

PostNapisane: sobota, 1 czerwca 2013, 21:04 

Online: 29d 10h 3m 55s
GG: 10793951
>zostań skrytykowany równo i słusznie
>zacznij krytykować wszystkich ostro, nawet profesjonalne nagranie

Całkiem podoba mi się twoja Angela, poza pewnymi momentami, do growlu mam swoje podejście i tylko pewne jego brzmienie mi odpowiada, a ty je zaprezentowałeś, więc ok

Ale podejście do ludzi wokół to ty zmień i to nad nim pracuj więcej nawet niż nad wokalem, bo jesteś nieznośny

PostNapisane: sobota, 1 czerwca 2013, 22:34 

Hyhy, jakie napięcie dupeczek widzę, ja śpiewam bo lubię, nic więcej, żadnych profesjonalnych trików, nic z tych rzeczy, czysty rockowy fun z możliwości melodyzowania. ;-)

Na co dzień Ptaszku, z tego co widzę po Twoim zachowaniu, jestem o wiele milszy od Ciebie i nie pouczam ludzi na forum muzycznym z zagadnień sawła-wiwru. ; -)

Oczywiście dzięki za wszystkie opinie.

Moje nowe nagrania:

Growl na szybko:
http://www13.zippyshare.com/v/42666583/file.html

Tekst kolegi w moim wykonaniu:
http://www13.zippyshare.com/v/37068734/file.html

PostNapisane: niedziela, 2 czerwca 2013, 22:01 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Jeżeli chodzi o Behind Blue Eyes to musisz się zastanowić do czego zmierzasz. Śpiew to ma być darcie mordy bez opamiętania czy przekazywanie jakichkolwiek emocjo? Nie masz piosenki wyryczeć tylko ją zaśpiewać. Te chrypy IMHO są zupełnie z dupy. Śpiewasz, śpiewasz i nagle zaczynasz ryć. Skup się na jakiejkolwiek interpretacji i poczuj chociaż trochę te kawałki, bo pomimo, że masz umiejętności chrzanisz wszystko takim bezmyślnym porykiwaniem.

Jeżeli chodzi o Angele to też brakuje tego czegoś. Nie rozpisuj kawałki na Scream, chrypa, bez chrypy. Musisz tam zrobić coś jak Rogucki. On jak śpiewa to jakby mówi do tej Angeli. W nim jakby kipi złość, skrimuje ale zdławia to w sobie, tak że jakby ją ostrzega przed tym gościem. Skup się nad tekstem tych piosenek i postaraj się przekazać, utożsamić z gościem który jest w nich podmiotem, bo umiesz śpiewać ale robisz to nieco bezmyślnie.

PostNapisane: poniedziałek, 3 czerwca 2013, 00:39 

Zrozumiałem, ale mógłbyś ocenić też nowe wrzuty, bo Angeli i BBE w tej chwili nie zmienię. Za parę dni postaram się załatwić dobry sprzęt, bo nagrywanie komórką mi nie służy, wtedy będą nowe wersje tych kawałków + jeszcze inne utwory. :P

PostNapisane: poniedziałek, 3 czerwca 2013, 09:54 
Hate, nie spodziewaj się profesjonalnych opinii na forum, skoro nikt nawet nie zwrócił uwagi na to, że próbki są nagrywane cegłą. A to zmienia mocno odbiór i brzmienie.

Chrypy są dobre, Screamy i Growle są dobre. Wszystko brzmi tak jak powinno. Nawet czysty. Nie masz totalnie czym się przejmować.

Jedyny problem, to to, że siedzisz w pytę niżej od wszystkich wokalistów których śpiewasz. Co powoduje np. że Rogucki sobie leciutko chrypi, a ty musisz drzeć mordę, żeby utrzymać dźwięk na tej wysokości. Na ten czynnik, też nikt nie zwrócił uwagi.

Ostatnią rzeczą, której nikt nie ruszył to repertuar. Poobniżaj sobie te songi, które śpiewasz o ton albo dwa, tak aby bez problemów łapać oryginalną interpretację. Ewentualnie polecam wokalistów, którzy śpiewają niżej- Perfekt, Clutch, Type'o Negative, Josh'a Turnera czy cuś.

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj