* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Tutaj możesz zapytać o konkretną kwestię techniki wokalnej. Najlepiej wraz z pytaniem zamieścić próbkę ukazującą problem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: czwartek, 24 stycznia 2013, 15:08 

Online: 17d 17h 3m 12s
GG: 0
Czysty przydźwięk jest głośny, przeszywający, czasem aż uszy bolą. Żeby głos był dźwięczny, to nie trzeba dodawać ekstremalnych ilości przydźwięku.

Bohemian Rhapsody #1 Forever

PostNapisane: czwartek, 24 stycznia 2013, 16:07 

Online: 2d 21h 53m 28s
Glissando napisał(a):
Czysty przydźwięk jest głośny, przeszywający, czasem aż uszy bolą. Żeby głos był dźwięczny, to nie trzeba dodawać ekstremalnych ilości przydźwięku.

No tak, ja mogę uznać, że czyjs dość dźwięczny głos, ma dużą ilość przydźwięku, a dla kogo innego to będzie mało. Wszystko zależy z czym się porównuje i do czego ktoś jest przyzwyczajony.

PostNapisane: środa, 30 stycznia 2013, 17:39 

Online: 16h 39m 18s
Dobra coś tam nagrałam, słuchałam tylko jedno z twangiem i myśle że chyba jednak go nie ma, nie wiedziałam kompletnie jak to nagrać wiec nagrałam, mój odgłos kaczki którego nie umiem robić w ogóle i to 'eeee' i 'iiii' które mi tez za dobrze nie wyszło, a twang słysze tylko w 'eeee' jesli to w ogóle jest twang, drugiego nie mogłam nagrac ponieważ strasznie mi audacity szwankowała wiec dodaje z ising, tu powinno być słychac twang.
http://ising.pl/nagranie/16kgcajeuud,To ... lasnie_tam
https://soundcloud.com/countessdeath/twang

PostNapisane: środa, 30 stycznia 2013, 19:23 

BloodyCountessss napisał(a):
Dobra coś tam nagrałam, słuchałam tylko jedno z twangiem i myśle że chyba jednak go nie ma, nie wiedziałam kompletnie jak to nagrać wiec nagrałam, mój odgłos kaczki którego nie umiem robić w ogóle i to 'eeee' i 'iiii' które mi tez za dobrze nie wyszło, a twang słysze tylko w 'eeee' jesli to w ogóle jest twang, drugiego nie mogłam nagrac ponieważ strasznie mi audacity szwankowała wiec dodaje z ising, tu powinno być słychac twang.
http://ising.pl/nagranie/16kgcajeuud,To ... lasnie_tam
https://soundcloud.com/countessdeath/twang

tylko to łe łe łe na końcu się kwalifikuje według mnie, a i tak jest dość ciche ale najbardziej twangujące jak dla mnie ;-)
to znaczy we wszystkim jest odrobina twangu, bo nawet jak mówisz normalnie to tam odrobina tego jest. ale w tym nagraniu drugim najlepiej wyszło łe łe :-P

PostNapisane: środa, 30 stycznia 2013, 19:30 

A ja myślałam że to nie jest to..ale w końcu nie wiem czy tu dobrze jest czy źle.

PostNapisane: środa, 30 stycznia 2013, 19:39 

Online: 17d 17h 3m 12s
Moja ocena jest taka, iż w próbce 'eee' nie ma twang'u, w próbce 'iii' ociupinkę wchodzi, w próbce 'łe łe łe' jest twang. Poćwicz to głośniej i jeszcze większa kaczka, kaczor, może koza nawet, pikujący samolot na samogłosce 'i". Ale to jest ten kierunek. Jest tam to charakterystyczne brzmienie przydźwięku.

Bohemian Rhapsody #1 Forever

PostNapisane: środa, 30 stycznia 2013, 19:48 

A ja mialam własnie wrażenie że jest w próbce ''eee'' a nie ma w próbce ''iiii''

PostNapisane: środa, 30 stycznia 2013, 19:50 

A ja myślałam że to nie jest to..ale w końcu nie wiem czy tu dobrze jest czy źle.

no to Ci mówimy, że to łe łe jest dobrze (choć mogłoby być jeszcze glosniej ale jest ok). Rób resztę tak zeby brzmiało podobnie i tyle.

PostNapisane: środa, 30 stycznia 2013, 19:53 

A ja mialam własnie wrażenie że jest w próbce ''eee'' a nie ma w próbce ''iiii''

tak tez uwazam, że w eee odrobinę słychać, a iiii to już kompletnie nie to. To nie jest kluczowe. Tak czy siak to jeszcze nie jest to. Zostań przy brzmieniu z łe łe ;-)

PostNapisane: środa, 30 stycznia 2013, 19:55 

Dobrze, postaram się, dziekuję za pomoc :)

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj