* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Tutaj możesz zapytać o konkretną kwestię techniki wokalnej. Najlepiej wraz z pytaniem zamieścić próbkę ukazującą problem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 13 maja 2012, 10:29 

Online: 2d 23h 58m 34s
GG: 0
Wiesz sam/a z gory skazujesz sie na porazke bo chcesz zrezygnowac po pierwszym niepowodzewniu czyli w zasadzie zaraz po pierwszej lecji.

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 14 maja 2012, 11:49 

Online: 7d 13h 11m 35s
Rodelinda
Nie, nie, przede wszystkim nie chodzę na żadne lekcje, po prostu sobie eksperymentuję w domu, jeśli w ogóle mam czas na śpiewanie, bo mnie to trochę zaciekawiło i pomyślałem, że fajnie byłoby umieć jedną rzecz więcej. Nie mówię tu o śpiewaniu jakichś arii, ale to mogłoby być ciekawe zajechać jakąś małą wokalizą, czy czymś w jakimś utworze. Ustawienie powoli zaczynam łapać, tylko mam problem z utrzymaniem tego na stałym, jednolitym poziomie, poza tym jestem wokalistą rozrywkowym i to dla mnie coś nowego.
I chyba mnie nie zrozumiałaś. Nie zamierzam się poddać, jeśli mi nie będzie wychodzić. Wiem, że może wyjść, tak jak każdej innej osobie ze sprawnym aparatem głosowym, tylko jeszcze musiałbym się w to "wgryźć", żeby kontynuować to na poważnie, a nuż może wtedy zabrałbym się za ambitniejszy repertuar :)

last_child
W sumie, to byłoby całkiem logiczne. Nie zwróciłem na tu uwagi u śpiewaków, ale faktycznie często gęsto brzmią jak stare dziady, albo jakby byli po kilku głębszych. A Jose Carreras zabił mnie swoim "angielskim" akcentem ;p

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 14 maja 2012, 14:46 

Aha juz rozumiem hihi ja jestem ciezko kapujaca :P Wiesz tylko ze samemu wlasnie tak eksperymentujac mozna sobie zrobic wielka krzywde,bo ty sie tak naprawde nie slyszysz tobie sie wydaje sie ze jest dobrze a tak naprawde jestes za nisko lub wysoko itp.Wiesz naprawde polecam ci nauczyciela spiewu ktory mialby kontrole nad twoimi eksperymentami :)

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 15 maja 2012, 00:20 

Online: 7d 13h 11m 35s
Jak już wspomniałem, śpiewam tak, jeśli nic nie boli i wszystko jest otwarte, więc wierzę, że krzywda mi się nie stanie :-D Jeśli coś jest nie tak, od razu przestaję i szukam dobrego ustawienia, jakie miałem jeszcze przed chwilą. Szkoda, że w rozrywce nie jestem tak rozsądny i ostrożny xD

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 6 września 2012, 14:06 

Online: 2d 3h 34m 30s
Hej :) Zarejestrowałam się na forum w sumie tylko dla tego tematu :)
Niestety mam już 21 lat i za późno pokochałam śpiew klasyczny, by móc to robić naprawdę na poważnie, ale wreszcie warunki finansowe pozwoliły mi na naukę ! :D
Czy uważacie, że to dobry pomysł na hobby? Chodzi mi o to, czy śpiewanie klasyczne ma w ogóle sens bez publiczności itd. Zastanawiam się czy w ogóle mam warunki, ale czytam, że skoro najważniejsza jest ciężka praca to powinno się dać coś z moim głosem zrobić :) Pozdrawiam wszystkich piszących, miło się was czyta!

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 6 września 2012, 18:39 

Online: 73d 2h 18m 50s
Metalove napisał(a):
Niestety mam już 21 lat i za późno pokochałam śpiew klasyczny, by móc to robić naprawdę na poważnie

A jaki to problem robić to na poważnie? Ludzie dostają się na uczelnie muzyczne w wieku nawet 24 lat, więc się da. ;)

Sowa Opery

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 6 września 2012, 20:21 

Wiesz nie chce cie zniechecac,ale jakie jest prawdopodobienstwo na dostanie sie kogos z ulicy?Problem jest z dostaniem sie osob z pelnym wyksztalceniem muzycznym,a co dopiero takich kompletnie zielonych.Niemniej jednak nie jest to niemozliwe.Na szkole muzyczna niestety jest juz za pozno.Umow sie na jakies konsultacje u nauczyciela spiewu,on ci powie czy sie nadajesz,i ew. potem prywatne lekcje,ale prace bedziesz musiala odwalic mordercza.Ale sie zawezmie czlowiek to jest w stanie gory przenosic. :)

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 6 września 2012, 20:53 

Online: 73d 2h 18m 50s
To miałam właśnie na myśli. ;) Limit wieku na AM to chyba 24 lata, co nie? Więc jakby wzięła się porządnie za naukę śpiewu i innych potrzebnych rzeczy, to mogłaby się dostać.
Swoją drogą fajnie wiedzieć, że są bardziej beznadziejne przypadki niż mój.

Sowa Opery

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 7 września 2012, 10:47 

Online: 2d 3h 34m 30s
Wiecie chcę to traktować jak hobby, bo lubię swój kierunek studiów i widzę się za 10 lat jako architekta krajobrazu :P Natomiast śpiewanie - chciałaby móc sobie hobbystycznie śpiewać w domu, może w jakimś zespole, w Idolu(żartuję :P) i w taki sposób się w inną stronę rozwijać. Chociaż przynajmniej na początku boję się o uszy mojego faceta :P

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 7 września 2012, 19:41 

A no to w takim razie prywatne lekcje wystarcza, ceny nie powinny byc jakos strasznie wysokie.Nie wiem,mysle ze tak w granicach 50 zl za godzine,a moze nawet i polowa tej kwoty.Ale nawet gdybys wziela dwie lekcje w miesiacu to jesli to tak dla siebie to powinno wystarczyc,wazne tylko zeby nauczyciel nakierowywal i niwelowal bledy a reszta zalezy od ciebie. ;)

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj