* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Tutaj możesz zapytać o konkretną kwestię techniki wokalnej. Najlepiej wraz z pytaniem zamieścić próbkę ukazującą problem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: wtorek, 8 maja 2012, 17:57 

Online: 13d 11h 21m 1s
GG: 0
Chce Cie uslyszec w klasyce! :-P
W pierwszej piosence tylko mialam wrazenie, ze Cie gardlo boli na gorach. Ale to tylko takie moje subiektywne spostrzezenie. Nie znam sie. ;-)

PostNapisane: wtorek, 8 maja 2012, 18:06 

Online: 7d 11m 18s
GG: 886330
Ojeżu... dziękuję! : ))))))))
Nie, nie, nie boli gardło, wszystko w porządku, tylko było bez muzyki (żadnego podkładu w uszach, ni nigdzie), więc trochę zawyżyłam.

---
Min mannen vil v?re en tenor!
(Mój mąż będzie tenorem!)

PostNapisane: wtorek, 8 maja 2012, 18:13 

Online: 73d 2h 18m 50s
Też chcę więcej klasyki w Twoim wykonaniu! Bardzo mi się podobało. :D

Btw. czym nagrywałaś? Ładna jakość.

Sowa Opery

PostNapisane: wtorek, 8 maja 2012, 18:15 

Mlle_Em napisał(a):
Też chcę więcej klasyki w Twoim wykonaniu! Bardzo mi się podobało. :D

Nie wiecie nawet, jak mnie dowartościowujecie! <3 ; )))
Mlle_Em napisał(a):
Btw. czym nagrywałaś? Ładna jakość.

A nie uwierzysz. Szajsowatymi słuchawkami z mikrofonem. Jedyne 39,95 zł w Media Markt ; p

---

PostNapisane: środa, 9 maja 2012, 01:18 

Online: 2d 8h 29m
GG: 11818662
Hej. Przede wszystkim witam miłośniczki (bo panowie się tu raczej nie odzywają) klasyki :) (przywitałam się już w odpowiednim dziale, ale chyba najwięcej będę udzielać się w tej "grupce"). Też jestem dotknięta tym jakże cudownym szaleństwem, a za nieco ponad tydzień mam egzamin do muzycznej, co mnie szczerze mówiąc przeraża. Obecnie męczę się z życiorysem :P.

Sigyn, masz fajną barwę i ładne, klasyczne brzmienie (: (swoją drogą, uwielbiam metal symfoniczny). Może spróbuję jutro wrzucić coś swojego, jeśli dogadamy się z mikrofonem.

Jeśli chodzi o repertuar na egzamin - to chyba zależy od szkoły. Tu gdzie ja zdaję trzeba przygotować jeden, dowolny utwór, ale mówi się, że najlepiej jest rzeczywiście przyjść z klasyką... systemu nie zmienimy, mało kto dostaje się na wokal tak po prostu z ulicy, najczęściej ludzie są po lekcjach, sama na takowe chodzę. Jest to niesprawiedliwe, ale przy takiej konkurencji komisje biorą tych, którzy już coś umieją...

PostNapisane: środa, 9 maja 2012, 10:28 

wiatrokrzyk napisał(a):
Hej. Przede wszystkim witam miłośniczki (bo panowie się tu raczej nie odzywają) klasyki :)

Osobiście ubolewam nad tym, że panowie klasycznie śpiewający lub chcący śpiewać klasycznie nas nie odwiedzają, nadal mam w planach znaleźć tenora klasycznego ; D
[quote=:wiatrokrzyk"]Też jestem dotknięta tym jakże cudownym szaleństwem, a za nieco ponad tydzień mam egzamin do muzycznej, co mnie szczerze mówiąc przeraża. Obecnie męczę się z życiorysem :P.[/quote]
Ja nawet nie mam repertuaru, a boję się zadzwonić do kobiety, która jest nauczycielką akademicką w obawie przed tym, że powie mi, że się nie nadaję i żebym lepiej zwalała do domu ; p (tak, Rodelinda, ja wiem, jakie jest Twoje zdanie, zadzwonię dzisiaj! albo jutro... po angielskim rozszerzonym! ; D).
wiatrokrzyk napisał(a):
Sigyn, masz fajną barwę i ładne, klasyczne brzmienie (: (swoją drogą, uwielbiam metal symfoniczny). Może spróbuję jutro wrzucić coś swojego, jeśli dogadamy się z mikrofonem.

Mówiłam już, że bardzo mnie podbudowują takie komentarze, dziękuję zatem. : )
Jeśli ja dogadam się z rodziną, by wyszła z domu na pl godziny, to nagram dwie pieśni, które mam zaplanowane (Leaves' Eyes i Nightwish, ew. Epica).
wiatrokrzyk napisał(a):
Jeśli chodzi o repertuar na egzamin - to chyba zależy od szkoły. Tu gdzie ja zdaję trzeba przygotować jeden, dowolny utwór, ale mówi się, że najlepiej jest rzeczywiście przyjść z klasyką... systemu nie zmienimy, mało kto dostaje się na wokal tak po prostu z ulicy, najczęściej ludzie są po lekcjach, sama na takowe chodzę. Jest to niesprawiedliwe, ale przy takiej konkurencji komisje biorą tych, którzy już coś umieją...

No właśnie też mi się tak wydaje, że można przyjść dosłownie z `byle czym`, ale najlepiej klasyką. Ja naprawdę szczerze wątpię, by przyjmowali na podstawie zaśpiewania arii (czego mają mnie dopiero nauczyć z tego, co wiem) do szkoły, do której przyjmują osoby bez wcześniejszego wykształcenia muzycznego.

---

PostNapisane: środa, 9 maja 2012, 13:30 

Iiiii po egzaminach. Nie mam nauczyciela. <oczy>

PostNapisane: środa, 9 maja 2012, 21:40 

Online: 73d 2h 18m 50s
A co ma nauczyciel do egzaminów? Chyba, że brakuje ich w szkole muzycznej.

Sowa Opery

PostNapisane: środa, 9 maja 2012, 22:36 

Online: 2d 8h 29m
GG: 11818662
Sigyn napisał(a):
Osobiście ubolewam nad tym, że panowie klasycznie śpiewający lub chcący śpiewać klasycznie nas nie odwiedzają, nadal mam w planach znaleźć tenora klasycznego ; D

...barytona... ale tenorki mają strasznie fajne partie chóralne : D.

Sigyn napisał(a):
Ja nawet nie mam repertuaru, a boję się zadzwonić do kobiety, która jest nauczycielką akademicką w obawie przed tym, że powie mi, że się nie nadaję i żebym lepiej zwalała do domu ; p

Nie powiem pewnie nic oryginalnego, ale dzwoń koniecznie! I pamiętaj, że nawet przeciętne głosy (nie żebym Cię o taki posądzała) mogą wiele zdziałać odpowiednią techniką... a oceny nauczycielek bywają strasznie subiektywne, więc tym też nie można się za bardzo przejmować.

Cytuj:
Jeśli ja dogadam się z rodziną, by wyszła z domu na pl godziny, to nagram dwie pieśni, które mam zaplanowane (Leaves' Eyes i Nightwish, ew. Epica).

Lepszym wyjściem jest przyzwyczaić domowników do śpiewania, ja tam sie zawsze bardziej martwię o sąsiadów : P.

W sumie, ciekawą opcją byłoby pójście na egzamin z metalem symfonicznym... nie żebym do czegoś namawiała, bo to duuuże ryzyko, i może się nie opłacić.

PostNapisane: czwartek, 10 maja 2012, 07:52 

Mlle_Em napisał(a):
A co ma nauczyciel do egzaminów? Chyba, że brakuje ich w szkole muzycznej.

Sama sie po prostu nie przygotuje do nich...

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj