* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: sobota, 9 lipca 2011, 19:34 

Online: 2d 18h 27m 17s
GG: 0
Marnujący.. hmm.. według mnie z Polski na uwagę zasługuje Piotrek Lisiecki, jego barwa, klimat. Jakby popracował nad głosem z profesjonalistą byłby jeszcze lepszy..

PostNapisane: sobota, 16 lipca 2011, 21:27 

Online: 27m 7s
Nicole umie spiewać? to jak ocenicie te wykonanie:

http://www.youtube.com/watch?v=DIUtf_BY ... re=related

albo te http://www.youtube.com/watch?v=34UH73FC9l0

? :P

PostNapisane: wtorek, 19 lipca 2011, 13:37 

Online: 77d 22h 8m 22s
Nie słyszę niczego niezwykłego. Nawet więcej - wydaje się to bardzo zwykłe... Dodaje powietrze, dlatego brzmi tak kojąco dla ucha. Ale nawet miejscami brzmi, jakby się męczyła. Zupełnie przeciętne. ;p

PostNapisane: niedziela, 7 sierpnia 2011, 00:07 

Online: 1d 3h 39m 16s
Możecie mnie wyśmiać za to co teraz napiszę ale trudno;p ... nie cierpiałam Gagi, ale zaraził mnie nią znajomy. Czy się marnuje? Nie sądzę. Po prostu tworzy muzykę, na którą jest popyt. Ludzie w dzisiejszych czasach wolą "lekkie kawałki o niczym" od muzyki niosącej coś zarówno w samej melodii jak i w tekście. I nie powiem, sama też czasem słucham takiej muzyki, od tak, żeby się odstresować. Pomijając jej wszystkie wybryki i różne durne pomysły, to podoba mi się jej podejście do niektórych spraw. Inspiruje się odpowiednimi ludźmi, Michaelem Jacksonie, Davidem Bowie, Madonną a także zespołem Queen. Co więcej, producent muzyczny Rob Fusari określił jej styl śpiewu jako podobny do tego, który prezentował Freddie Mercury.
A to, że Gaga pojawiła się w tym zestawieniu wraz z Nicole jest dość ciekawe, z racji tego, że Gaga pisała utwory dla Pussycat Dolls. A pisząc, że Nicole marnuje się w PCD, zespół ma przerwę, i kilka dziewczyn z Nicole na czele zajmuje się solową karierą, więc nie można powiedzieć, że któraś z nich marnuje się przez zespół.
Swoją drogą to Gaga śpiewa kontraltem.

PostNapisane: poniedziałek, 8 sierpnia 2011, 01:49 

Online: 7d 13h 11m 35s
@wildfox
Dałe(aś) tylk 2 wykonania niezbyt ambitnej piosenki, podczas której wykonywania tańczy.
@LisaMarie
Ale nikt nie powiedział, że marnuje się przez zespół. Chodzi o ogólnie obrany nurt muzyczny, w którym się 'spełnia'.

Jest przeciętna? Hm, czy przeciętny wokalista ma bardzo dobry mix i umie śpiewać także operę? Poza tym nie bez powodu jest tutaj jako marnująca się/niedoceniana wokalistka, bo niektórzy (tak, jak wildfox) znajdą pierwsze lepsze wykonanie byle jakiej piosenki i już na tym tylko bazuje, by ocenić umiejętności/potencjał. Ciężko jest wywnioskować, jak dobry jest wokalista, tylko na podstawie repertuaru znajdującego się na komercyjnych top listach. Trzeba poszukać troszkę głębiej, by się wypowiedzieć ;-)
Gaga na pewno bardziej wykorzystuje swój talent od Nicole. Przynajmniej wprowadza do swojego show wątki akustyczne, za co ją cenię. Kontralt też by mi pasował. Ma bardzo ciemne, mocne doły, które uwielbiam (nie tylko u niej, ogółem mam taki 'fetysz' na kontralty <lol> ), choć nie zeszła szczególnie nisko jak na kontralt, bo najniższy live to E3, a jej głos jest teraz dużo niższy, niż kiedyś i beltingiem nie wchodzi wyżej, niż E5, a kiedyś było nawet G5. Falsetu/head voice w ogóle nie używa.

PostNapisane: niedziela, 26 sierpnia 2012, 19:15 

Online: 1d 12h 44m 56s
Ja do nie docenianych wrzucił bym Chestera Benningtona, tak wiem, że wiele zrobił w show biznesie itd. Wiele osób krytykuje go za technikę. Gość pokochał muzykę, założył zespół w wieku 14 lat i zaczął nagrywać i koncertować. Nigdy nie miał nauczyciele śpiewu, a i tak potrafi zrobić z głosem fajne rzeczy. Często zarzuca mu się, że nie siedzi w curbingu, mocno się spina, ale każdy utwór nagrany w studio i zaśpiewany na żywo wyszedł mu lepiej niż ten w studio.

Gość śpiewa już 22 lata, ma naprawdę wiele ciekawych wykonań i myślę, że jeszcze do końca nie pokazał na co go stać.
Ogólnie on jak i cały zespół przyzwyczaił się do ciągłej krytyki. Może nie jest najlepszy technicznie, ale potrafi nadrobić wieloma innymi rzeczami.

PostNapisane: niedziela, 26 sierpnia 2012, 21:36 

Online: 12d 19h 25m 11s
To mógłby się przez 22 lata nauczyć, elo.
Nie do końca to się pokazał Piotrek Kupicha w paru popowych singlach.

PostNapisane: czwartek, 30 sierpnia 2012, 16:40 

Online: 1d 20h 54m 8s
GG: 6306737
Rory Dodd

PostNapisane: wtorek, 4 września 2012, 09:58 

Online: 7h 40m 51s
Miljenko Matijevic
Wg mnie jeden z najlepszych wokalistów:

Polecam film Rockstar!!!
Ciekawostka:
kiedyś spadła na niego konstrukcja sceny i połamała: nos, żuchwę, potylicę i inne miejsca tak potrzebne nam do śpiewania. Koncertuje do tej pory :-) - niestety omija Europę.

A tu jak był młodziutki i żuje gumę :D haha

PostNapisane: piątek, 21 września 2012, 19:08 

Online: 1d 20h 54m 8s
GG: 6306737

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj