* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Autor Wiadomość

Tytuł: Ania Kłys
PostNapisane: czwartek, 16 czerwca 2011, 12:58 

Online: 77d 22h 8m 22s
GG: 0
Hej,
nie oglądałam X-Factora w ogóle... Teraz zerknęłam na youtube i w jednym odcinku Kuby Wojewódzkiego wypowiadał się Gienek Loska. Na pytanie o to, kto powinien wygrać X-Factor wskazał Anie Kłys. Oczywiście od razu sprawdziłam sobie któż to taki i jak śpiewa...

http://www.youtube.com/watch?v=wIICMfB81i4
http://www.youtube.com/watch?v=elwRLVMz_dA
http://www.youtube.com/watch?v=kxi_H3q5m_Q
http://www.youtube.com/watch?v=oxQFaqJ6i-U

Zastanawiam się, co Wy o niej sądzicie... Czy faktycznie jest tak dobra, czy to może kwestia opanowania jakiejś banalnej techniki i wszystko śpiewa w ten sam sposób? Czy można brać z niej przykład ucząc się śpiewu?

Tytuł: Re: Ania Kłys
PostNapisane: czwartek, 16 czerwca 2011, 15:29 

Online: 1h 32m 52s
Nie jestem pewna co do techniki, na moje ucho głos jest z pewnością ćwiczony. Bardzo podoba mi się barwa, wrażliwość, interpretacja - jak dla mnie to ona powinna być w finałach, a nie Ada Szulc (której nie mogę znieść). Piosenki trochę na jedno kopyto, ale słychać że jest dobra, tyle że nie aż tak żeby się na niej wzorować ;-) Jak się masz na kimś 'uczyć' to są lepsze

PostNapisane: czwartek, 16 czerwca 2011, 18:48 

Online: 4h 4m 48s
Ja pokochałem jej głos od pierwszego posłuchania, dlatego będę nieobiektywny. Ale uważam, że Kuba totalnie zawalił sprawę nie przepuszczając Ani do finału. Powinien jej dać szansę. Nie mówię, że zaśpiewała dobrze w domu jurorskim, bo ewidentnie zeżarła ją trema. Było słychać, że śpiewa na zaciśniętym gardle. Ale ja też mam większy problem, żeby zaśpiewać coś przed kilkoma ludźmi niż przed setką, dlatego kompletnie jej się nie dziwię. Jak jestem z kimś sam na sam i ten ktoś wypala "zaśpiewaj mi coś" to zawsze mówię, że chyba go pogrzało :D Swoją drogą Rod Stewart też kiedyś mówił, że nie potrafi śpiewać przed małą grupką ludzi ;)

Bad romance zinterpretowała moim zdaniem świetnie, choć znowu na samym końcu słychać trochę niepewności w głowie i zaciśniętego gardła.

Co do pozostałych dwóch piosenek, to według mnie są zarówno świetnie wykonane jak i zinterpretowane. Kiedyś czytałem jakiś wywiad z Anią i mówiła, że uczestniczyła chyba 2 razy w jakichś warsztatach wokalnych. Podejrzewam, że były to bardziej takie tygodniowe warsztaty niż jednodniowe.

Czy brać przykład z Ani? Można posłuchać i próbować tak jak ona, ale trzeba mieć jakieś zaplecze.

PostNapisane: czwartek, 16 czerwca 2011, 21:19 

Online: 4d 18h 56m 4s
Dziewczyna moim zdaniem śpiewa bardzo fajnie, ma duży potencjał.
Co do techniki to nie wiem jak to tam wygląda, ale jedno jest pewne - w programie typu X Factor czy inne Show badziewie dla mas, ktoś taki jak Ania Kłys ma marne szanse.

Dlaczego Szpak znalazł się w finale moim zdaniem? Bo trochę śpiewał, a poza tym po prostu mocno intrygował.

I wystarczy spojrzeć na skład finału,
smutny melancholiczny były alkoholik, który stoczył się na samo dno żeby móc się odbić spowrotem - piękna historia, każdy to kupi

niemalże transwestyta, młody wyszczerzony dzieciak, który do Niemena kręci piruety na scenie -
no oczywiście że ludzi to zaszokuje i będą oglądać nawet Ci których Szpak po prostu ******, bo mają na kogo pobluzgać...

i taka w miarę (ale nie do przesady)cicha, całkiem fotogeniczna małolata, studentka farmacji - cóż za idealny kontrast dla dwóch szokujących historii, taka przeciwwaga, no poza tym, musi być ten żenski pierwiastek...

Po prostu tam się ludzi składa pod publikę, nie ze względu na talent i umiejętności... Bo kim jest Wojewódzki? Na pewno nie specem od muzyki, ale na showbiznesie się troche gość zna, poza tym tam siedzą same spece od wciskania ludziom wyciskacza łez...

A co do samej Ani... dla mnie jest bardzo sympatyczna. Tylko jest w niej jakiś taki ukryty smutek, jej repertuar, też tak średnio mi leży i ogólnie powiem szczerze, że można się było spodziewać, że daleko w tym show nie zajdzie :P

PostNapisane: sobota, 9 lipca 2011, 19:44 

Online: 2d 18h 27m 17s
Tak, faktycznie trochę była smutna, ale liczyłem że chociaż finalistką będzie.

PostNapisane: wtorek, 12 lipca 2011, 11:52 

Online: 70d 23h 55m 10s
Powiem krótko, w trzech słowach: nuda nuda nuda :D Ileż można do jasnej ciasnej sluchać rzewnych ballad, no ludzie:P Czas iść do przodu :D No ale może Polsce takiej potrzeba, a śpiewa dziewczyna dobrze, pewnie bez karkołomnych wybiegów, ale dobrze, porządnie.

A niżej taka mała przeciwwaga, kolorowa postać :D
http://www.video.banzaj.pl/film/8571/sz ... -x-factor/

PostNapisane: środa, 24 sierpnia 2011, 13:48 

Online: 10h 28m 11s
Ja też uważam, że wielkim błędem Kuby było nie wpuszczenie jej do finału. Byłam zawiedziona po werdykcie, a szczególnie wtedy kiedy dowiedziałam się, że Ada przechodzi. Nie mam nic do jej głosu, ale ta osobowość mnie nie pociąga.. A Ania była świetna.

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj