* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 25 września 2013, 03:39 

Online: 2h 23m 47s
GG: 0
kocham ten utwor!! musialam sprobowac zrobic cover.
http://youtu.be/UpaFHHDnWfI

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 25 września 2013, 12:46 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Pierwsza sprawa to trzymaj się regulaminu, chodzi o walory estetyczne i ogólny porządek, nie trzeba pisać "co myślisz???!!!!", bo naturalne jest to, że komentarze w dziale ocena nagrań będą odzwierciedlać to co ludzie myślą :)

Co do nagrania to wkładasz dużo emocji, co przykryło wiele błędów. Zwrotki są całkiem zgrabne. Pojawiają się drobne nieczystości, szczególnie na końcach fraz. Refren nie do końca siedzi tak jak powinien. Mam wrażenie, że się minimalnie mijasz z chórkami. Dociśnij te refreny, przypilnuj tych drobnych brudów i będzie lepiej. Ogólnie całkiem zgrabnie zaśpiewane. Słychać, że masz fajne ustawienie głosu, jest feeling ale wszystkie brudy intonacyjne psują troszkę odbiór. Popraw kontrolę głosu, przypilnuj fragmentów, które Ci sprawiają problem. Zwróć uwagę na to, żeby nie olewać końców fraz. Jak śpiewasz sobie dany wers to tak samo ważne są pierwsze dźwięki jak i ostatnie. Całość musi być dopieszczona, żeby się nie wkradły żadne brudy. Kierunek obrałaś bardzo dobry, brzmisz fajnie w tym repertuarze także ćwicz i za jakiś czas będzie moc :)

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 25 września 2013, 16:31 

Online: 2h 23m 47s
GG: 0
dzięki wielkie, dobre konstruktywne porady tego wlasnie szukalam :)) teraz wiem na czym sie skupic . Przepraszam za ominiecie regulaminu :) a te chorki sama robilam i nie do konca wyszly jak powinny :D

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 30 września 2013, 18:41 

Online: 1192d 22h 38m 27s
powiem szczerze, że nie znam tego utworu, ale jak na mój gust to troszkę poweru brakuje, w paru miejscach, aż się prosi żeby nieco "przycisnąć" (plus mam wrażenie, że na żywo nie przebiłabyś się z takim wokalem przez instrumenty, ale to w sumie nigdy nie wiadomo dopóki się z instrumentami nie spróbuje :P ). Ogólnie jest trochę nieczystości, o chórkach już Nash napisał, ja od siebie dodam, że oprócz tego, że coś tam nie pasuje, to one są chyba kiepsko zmiksowane, nie słychać, żeby była jakaś główna linia wokalu i chórek, tylko wszystko się zlewa w jedno - może poszukaj jak to dobrze połączyć :)
A co do reszty - zgadzam się z kolegą - fajna barwa, gdyby nie te drobne nieczystości, to bardzo miło by się słuchało :)

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj