* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 17:58 

Online: 1d 17h 48m 34s
GG: 0
Hej ;) Dawno, dawno temu zrodził mi się pomysł na tą piosenkę i tak ewoluował przez jakiś czas. W końcu pożyczyłem od kumpla trochę porządniejszy sprzęt, żeby sobie ponagrywać i tak też zrobiłem (przepraszam za stosunkowo słaby miks ale to mój pierwszy). Pierwsze nagrania były dla mnie szokująco złe (chodzi o mój wokal), ale później się popoprawiałem i zaczęło mi się w miarę podobać, ale... Wg. mnie jest tutaj dużo pracy nad tym. Wydaje mi się, że w dość wielu miejscach fałszuję (intonacja, podparcie itp). Poza tym chyba nie potrafię oddać odpowiednich emocji w moim głosie.
Co o tym sądzicie i nad czym powinienem tutaj pracować?

http://kangurek1.wrzuta.pl/audio/7096NIrYzVx/hero

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 27 czerwca 2013, 16:56 

Szczerze powiedziawszy to czsem wydaje mi sie ze cos nie tak z intonacja a okazuje sie ze jest ok itd. Dlatego też niezbędna mi jest Wasza krytyka :)

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 27 czerwca 2013, 18:20 

To wrażenie odnosi się do braku oddania emocji, czy do "trzymania się" linii melodycznej? Bo jeśli o brak emocji to borykam się z tym problemem i nie potrafię go jakoś przeskoczyć =/
Myślenie o kimś kogo lubię, o zabawnych sytuacjach itd raczej nie pomagają mi oddać optymizmu w glosie. (Ponieważ chciałem to zrobić tak, że pierwsza zwrotka jest taka pesymistyczna a reszta optymistyczna (bardziej patetyczne miało być pierwsze "hero is in everybody only open your eyes")). I dlatego dodawałem więcej twangu, żeby to się takie optymistyczniejsze wydawało.
Dziękuję za cenne rady :) Byłbym wdzięczny gdyby ktoś jeszcze się wypowiedział ;)

PS. Złą intonację rozumiem jako złe wchodzenie w dźwięki, a to jest fałsz.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 28 czerwca 2013, 12:15 

Online: 10d 3h 12m 48s
GG: 1109885
Cześć. Po pierwsze ciekawy akompaniament, ładnie to brzmi. Wokalnie? Dużo fałszów i nieczystości, skoncentruj się na ćwiczeniu pojedynczych fraz tego kawałka, bo minimalnie schodzisz poniżej dźwięku, co do brzmienia głosu, kwestia gustu, mnie się podoba taka barwa, także na plus :) Sam wszystko nagrałeś? Jeśli gitary też, to jeszcze jedno mam zadanie dla Ciebie. Solówka jest pozbawiona emocji, ćwicz artykulacje tak by lepiej akcentować każdy z dźwięków:) Nagrałem kiedyś taki kawałek-miniaturkę, posłuchaj, a będziesz wiedział o co chodzi :)
https://soundcloud.com/marqmkm/marq-agape

Pozdrawiam,
Marek

gg: 1109885

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 30 czerwca 2013, 17:13 

Wszystko sam nagrywałem ;) Pomijając fakt, że nigdy nie uczyłem się artykulować dźwięków (a więc ta uwaga jest dla mnie bardzo cenna) to ta pierwsza solówka wydaje mi się taka... na moim poziomie :D tzn jakby pisał ją jakiś początkujący swoją przygodę z improwizacją gitarzysta. Więc mam nadzieję, że kiedyś ją zmienię na lepszą.
A odnośnie wokalu - minimalne schodzenie poniżej dźwięku to jest bardziej kwestia siedzenia gdzieś między dwoma dźwiękami czy schodzenie np. o pół tonu? (bo np jak śpiewam drugą linijkę tekstu (forgotten by the world) to na world chyba schodzę aż o pół tonu). Bo jeśli jest to kwestia siedzenia między dźwiękami (czego zapewne nie słyszę) to chyba będę musiał wybrać się do nauczyciela na jakieś kształcenie słuchu, bo samemu ciężko będzie mi wysłyszeć te rzeczy =/

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 2 lipca 2013, 22:20 

Online: 1d 20h 2m 6s
Bardzo dobrze brzmią w tym wykonaniu wysokie dźwięki na samym końcu utworu. Za to największy plus. Pierwsza zwrotka jest w porządku. W drugiej i trzeciej rzeczywiście przesadzasz z jasnością, chociaż z kolei masz fajną głośność. Zgodzę się z Zachem. Nie dajesz się ponieść muzyce. Brzmi to tak jakbyś sobie rozpisał plan gdzie masz jak zaśpiewać i dokładnie się go trzymał. Pozwól sobie na więcej luzu, a zapewniam Cię że podczas improwizacji często się pojawia ciekawsze brzmienie.

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj