* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 26 kwietnia 2013, 16:23 

Online: 51m 53s
GG: 0
Witam.
Potrzebuje informacji w sprawie castingu do tego programu.
Google nie daje rady.
Czytałem coś o pre-castingach. Czy na nich trzeba było być ,jako eliminacjach do castingów? Trochę mnie to dziwi.
Szykuje się na 25.05 do Warszawy.
Nie byłem na żadnym pre-castingu i nie wiem czy jest po co jechać 100km.
Dzięki za pomoc.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 26 kwietnia 2013, 19:50 

Online: 29d 10h 3m 55s
GG: 10793951
Precasting to eliminacje do castingów właściwych. Na precastingach oceniają cię jakieś jopki z produkcji, nie wiem czy sami producenci czy jak i wybierają kogo puszczają do właściwych castingów z normalnym medialnym jury i tak dalej.
Idziesz na casting i jak się dostajesz to dobijają się na telefon jakiś czas potem.
Co zaś do warszawskiego 25 maja, jest to precasting, równy rangą reszcie precastingów w innych miastach. To że jest w Warszawie, nie znaczy że to właściwy casting, możesz więc równie dobrze poszukać miasta bliżej, o ile pasuje ci czasowo.
Niepełnoletni (chociaż nie pamiętam czy nie przypadkiem do któregoś wieku jakoś 15 lat czy coś a powyżej już ok, dowiedz się sam) muszą mieć zgodę, którą można ściągnąć w pdfie z aplikacji na fejsie, tam też znajdziesz formularz, który możesz wypełnić w domu żeby nie skrobać na miejscu na kolanie, w tym samym miejscu jest również regulamin, który warto przeczytać, żeby wiedzieć, jakie mają mechanizmy wyciskania z ludzi tego co im nabije oglądalność.
Zanim zostaniesz gwiazdą polecam zdobyć odrobinę samodzielności w szukaniu informacji.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 27 kwietnia 2013, 04:17 

Online: 51m 53s
Dzięki za pomoc.
Mam 34 lata.
Nie jest prosto znaleźć dokładne informacje na ten temat.
Czytałem regulamin już wcześniej,ale tam nie było nic o pre-castingach do castingów.
Teraz mi wyjaśniłem że ten casting 25.05 w Warszawie to pre-casting.
Organizator nigdzie o tym nie wspomina.
Dlatego się pogubiłem.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 27 kwietnia 2013, 21:14 

Online: 73d 2h 18m 50s
A ja mam nieco innego pytanie. Był ktoś na wcześniejszych castingach lub pre-castingach i mógłby powiedzieć coś więcej na ten temat? Głównie to czy warto się w to bawić w ogóle, czy lepiej sobie dać spokój z tego typu programami.

Sowa Opery

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 27 kwietnia 2013, 21:37 

Byłem raz na precastingu i w sumie nie jestem w stanie powiedzieć, czy jest warto się bawić bo byłem wtedy naprawdę beznadziejny na wszystkich płaszczyznach xD

Myślę, że warto spróbować, jeśli chce się pokazać światu, ale nie ma zbytnio sensu jeśli celuje się tylko w zwycięstwo.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 28 kwietnia 2013, 18:25 

A mógłbyś coś powiedzieć o precastingach? Jak to wyglądało? Serio jest tak, że śpiewa się tylko sam początek? Dużo jest ludzi? Bo na pewno nie jest tak, jak to pokazują w tv. xD

Sowa Opery

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 28 kwietnia 2013, 21:39 

Nie śpiewa się samego początku, co prawda mi urwali krótko bo nie było co słuchać, ale byli wykonawcy co siedzieli trochę. Myślę że w tej kwestii akurat uczciwie słuchają tyle, ile trzeba. Ale nie można też przedobrzyć i odkładać punktu kulminacyjnego daleko - bo jeśli ich zdążysz choć trochę znudzić, widza tym bardziej.
Wygląda to tak, że idzie się, czeka swoje na otwarcie samej miejscówki (jeśli jest się rano w kolejce żeby nie czekać do wieczora), idzie się zarejestrować i zgłosić jaki typ występu (bo mają różne sale, dla zespołów, wokalistów, innych dewiacji), dostaje się dużą nalepę z numerkiem, idzie się zrobić zdjęcie a potem czeka się na wywołanie numerka, w międzyczasie robiąc sobie co się zechce. Ludzi jest serio tak dużo jak pokazują i nie ma co wątpić. Po wywołaniu numeru (trzeba słuchać uważnie bo kolejność nie jest dokładnie według liczb, w końcu różne typy czyli sale różnie idą z czasem) idzie się do przydzielonej sali (z tego co pamiętam wiedziałem zawczasu która sala, ale nie pamiętam czy mówili mi przy rejestracji czy potem gość napotkany tam mi powiedział, że wyłapał z tego jak wpuszczają), trochę trzeba z szanownym państwem pogadać o dupie maryni, w międzyczasie dać technicznym ewentualny podkład na nośniku, robi się co swoje aż podziękują i na ogół idzie się i czeka na telefon.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 28 kwietnia 2013, 21:57 

Dzięki za rozjaśnienie sytuacji. :D

Sowa Opery

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj