* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 11 lipca 2012, 17:35 

Online: 2d 18h 27m 17s
GG: 0
Hubbie, rozumiem Cię totalnie - napisałem że Lambert nigdy nie będzie Freddiem, co jest równoznaczne z tym że cała magia Queenu, odeszła. Nowy wokal, nowa historia, mimo tych samych piosenek. Więc chyba mówimy o tym samym.

Post o orientacji seksualnej napisałem z powodu komentarza powyżej - bo jakoś wszystkich akceptuje, a dodatkowo sądzę że wolność i prawda to dwie najważniejsze wartości. Jeżeli mu z tym dobrze, to niech tak żyje - tylko niech nie wychowuje dzieci.

Lennonek, gówno pisze się przez 'u' zamknięte. Niby masz 27 lat, ale trochę szczeniactwem zajeżdża. Moja opinia. Czy Gaga jest lepsza od Lamberta ? Nie mam pojęcia - nie wiem jak porównać dwa całkowicie inne wokale, do tego męski i żeński. Gaga na pewno w górkach ma mocniejszy głos, ale Lambert ma jakościowo lżejsze te górki. Dwie całkowicie różne historie.

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 11 lipca 2012, 21:21 

Online: 12d 19h 25m 11s
Przez 27 lat nie słyszałem o takim wynalazku jak 'u' zamknięte.

Gaga ma dużo lepszą kontrolę nad głosem, można porównywać różne typy głosu, ależ owszem.
BTW >jakościowo lżejsze
To tak się teraz mówi na słaby wokal?

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 12 lipca 2012, 00:20 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Kurcze bez przesady. To że Lambert nie brzmi najlepiej w kawałkach Queen nie oznacza, że ma słabą kontrolę nad głosem. Moim zdaniem Lambert jest lepszy wokalnie od Gagi. Z reszta nie ma co teoretyzować. Ani Gaga ani Lambert do Queen się nie nadają, co nie zmienia faktu że Lambert jest bliżej.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 12 lipca 2012, 00:40 

Online: 2d 18h 27m 17s
Michał, biorąc pod uwagę że masz trochę mniej lat to faktycznie - przez 27 lat mogłeś nie słyszeć, ale przez 19 czy tam 20 - powinieneś.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 12 lipca 2012, 07:06 

Online: 12d 19h 25m 11s
Nie, bo miałem porządnych nauczycieli.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 26 lipca 2012, 08:01 

Online: 5h 58m 24s
Moment, moment...skoro Lambert gra z Queenem to znaczy, że członkowie zespołu uznali, że się nadaje, jak nikt inny z tych, których brali pod uwagę.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 26 lipca 2012, 12:48 
Administrator

Bo postawili na show i na to, ze gość jest dosyć kontrowersyjny i barwny poprzez co będzie dobrą reklamą dla trasy koncertowej? Zwykły marketing i nic więcej. Obejrzyj koncert i zobacz czym się różnią wykonania Lamberta od wykonań pozostałych muzyków.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 26 lipca 2012, 13:50 

Online: 5h 58m 24s
Hubbie92 napisał(a):
Bo postawili na show i na to, ze gość jest dosyć kontrowersyjny i barwny poprzez co będzie dobrą reklamą dla trasy koncertowej?

A Mercury nie był kontrowersyjny?
Poza tym, wskaż mi kogoś, kto się lepiej nadaje. Oni postawili na Lamberta pewnie też z powodów przez ciebie wymienionych, ale i ze względu na to, że jest on już sławną gwiazdą młodego pokolenia, z głosem który do Queenu pasuje, na tyle, na ile jest to możliwe. Bo prawda jest taka, że Freddiego nikt godnie nie zastąpi...:(

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 30 lipca 2012, 21:04 

Online: 17d 17h 3m 12s
Miałem okajzę być na tym koncercie we Wrocławiu. Atmosfera i akustyka niezapomniana. Co do samego Lamberta. Na żywo brzmi w/g mnie lepiej niż na nagraniach. Lekkość z jaką robi te górki jest naprawdę imponująca. Dorzuca bardzo dużo vibrato i ornamentacji, czasami aż do przesady. Porównywanie go do Freddiego nie ma sensu. Dwa różne głosy i style w/g mnie. Uwielbiam Queen i Freddiego Mercury i zależało mi wyłącznie na tym, żeby zobaczyć i usłyszeć ludzi, którzy z Freddiem współtorzyli legendę, mogliby na wokal wziąć nawet Zenka Martyniuka i tak bym pojechał. Swoją drogą miałem takie wrażenie, że głos Lamberta nie przebijał się przez instrumenty.

Bohemian Rhapsody #1 Forever

Ostatnio edytowano sobota, 4 sierpnia 2012, 13:28 przez Gliss, łącznie edytowano 1 raz

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 31 lipca 2012, 11:02 
Administrator

No właśnie jego nierockowość jest sporym problemem, najpoważniejszym jej objawem jest to, że się nie przebija przez instrumental. To samo napisałem kilka postów wyżej, chociaż ja tylko słyszałem nagranie całego koncertu na youtube.

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj