* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 24 sierpnia 2011, 13:54 

Online: 10h 28m 11s
Co myślicie o tym głosie? Ja osobiście jestem jego wielką fanką, ale nie jestem dośwadczona, a właściwie nie mam pojęcia o tym co tu piszecie.. Oświecicie mnie co do tego wokalisty?
Piszcie wszystko co wam tam klawiatura przyniesie ;)
Dzięki :P

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 24 sierpnia 2011, 14:11 
Na technice się nie znam, ale chyba nie można powiedzieć, że śpiewa źle, natomiast moim zdaniem ma irytującą barwę głosu (śpiewa nosowo).

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 20:17 

Online: 77d 22h 20m 53s
GG: 0
Bardzo dobry wokalista.

Im straszy tym lepszy. Jego "Szczeście jest blisko" jest świetnie zaspiewane.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 26 sierpnia 2011, 16:34 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Piasek potrafi zaśpiewać na prawdę dużo i na cholernie wysokim poziomie. Może i śpiewa nosowo ale jak dla mnie brzmi to u niego znośnie. Nie ma problemów ze śpiewem na żywo, potrafi śpiewać na całej skali bez większych problemów. Jego występy w Sopocie czy Opolu wraz z Sewerynem Krajewskim, szczególnie wykonanie piosenki "Nie jesteś sama" zrobiło na mnie mega wrażenie. Piasek to profesjonalista, śpiewa już długo a z czasem zaczyna brzmieć coraz lepiej. Ma zmanierowany głos ale między innymi brzmi dzięki temu charakterystycznie. Kolejna jego zaleta to feeling, czuje co śpiewa, fajnie interpretuje kawałki. Ogólnie jeden z lepszych popowych artystów w Polsce o ile nie najlepszy. Z tego co mi wiadomo miał do czynienia z SLSem.

Tutaj kilka dobrych wykonań:

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 17 września 2011, 00:22 

Online: 10d 3h 12m 48s
GG: 1109885
Ja dopiero się do niego przekonałem właśnie po duecie z Krajewskim:) Ich koncertowa płyta "Na przekór nowym czasom" dała mi do zrozumienia, że obaj Panowie mają ze sobą wiele wspólnego:) I co ważne, w przeciwieństwie do wielu innych popowych wokalistów Piasek sam pisze teksty oraz komponuje muzykę:) Bardzo to doceniam i jestem przekonany, że to naprawdę wiarygodny człowiek:) Wie o czym śpiewa i fakt faktem, do jego głosu trzeba się przyzwyczaić, ale podziwiać go trzeba:) Bo brakuje takich ludzi na polskiej scenie muzycznej. Dla ciekawostki Piasek jest autorem większości tekstów na nowej płycie Seweryna Krajewskiego:) Co jak co ale ich duet był jednym z największych wydarzeń muzycznych ostatnich lat:)

gg: 1109885

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 30 marca 2013, 15:07 

Online: 6h 41m 16s
A dla mnie Piasek nie jest autentyczny - śpiewa o miłości do kobiet, podczas gdy sam jest gejem.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 30 marca 2013, 15:52 

Online: 17d 17h 3m 12s
Ja Piaska bardzo lubię, ale tylko gdy śpiewa własny repertuar (i o to chodzi). Natomiast w coverach jego głos mi nie podchodzi.

Bohemian Rhapsody #1 Forever

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 30 marca 2013, 18:22 
Administrator

Rachel Berry napisał(a):
a dla mnie Piasek nie jest autentyczny - śpiewa o miłości do kobiet, podczas gdy sam jest gejem

Jak to powiedział Bono z U2 śpiewanie piosenek, wydawanie ich i koncertowanie to handel. Trzeba umieć sprzedawać różne historie. Moja opinia jest taka, że artysta to artysta. Nie musi śpiewać wcale o swoim życiu, nie musi być podmiotem swoich piosenek. Artysta taki jak piosenkarz czy też np. aktor ma na celu wcielanie się w różne role. Umiejętności interpretacyjne są wysokie wtedy jak jesteś bardzo szczęśliwa a potrafisz zaśpiewać bardzo smutną piosenkę. To samo na odwrót. Trzeba umieć się wczuć. Łatwiej jest zaśpiewać oczywiście o swoich doświadczeniach życiowych, bo to logiczne, jednak największa sztuka to wczucie się w piosenkę i odegranie jakiejś roli. Idąc Twoim tokiem myślenia Bruce Willis w filmie 6 zmysł nie był wiarygodny, bo grał ducha a w rzeczywistości nie umarł. Sztuka to dziedzina wymagająca wrażliwości i empatii, musisz umieć się wczuć, żeby być wiarygodnym. Odrzucanie miłosnych piosenek pisanych przez homoseksualistów dlatego, że są homoseksualistami to najgłupszy możliwy argument jaki w życiu słyszałem. Owszem może Cię nie przekonywać jego twórczość ale nie można mówić, że Cię nie przekonuje bo gdzieś słyszałaś, że ktoś napisał na Pudelku, że ktoś widział kogoś, kto mówił, że ktoś jest gejem. Moja opinia jest taka, że orientacje seksualne nie odbierają autentyczności. Dodatkowo homo są bardziej wrażliwi na sztukę i są zdecydowanie bardziej empatyczni niż hetero. Będę bronił tej tezy do usranej śmierci, bo gdyby ktoś decydujący myślał tak jak Ty w poście wyżej to nie byłoby George'a Michaela, Roba Halforda, Freddiego Mercurego i kilkaset o ile nie kilka tysięcy innych utalentowanych ludzi.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 30 marca 2013, 21:20 

Online: 29d 10h 3m 55s
GG: 10793951
Co innego wcielenie się w daną postać, jak jakiś metalowy darciuch w utworze grający żołnierza czy ofiarę wojny albo seryjnego gwałciciela i mordercę, a co innego pozowanie na jakąś postać przez całą karierę. Piasek w kółko śpiewa tylko o tej głupiej miłości i praktycznie o niczym innym. Nienawidzę tak absolutnie wszechogarniającej monotematyczności, czy to w Sabatonie, czy to w w Piasku, czy to w czymkolwiek innym.

Piasek to dla mnie wzór pseudoartysty, który jest inteligentny, bardzo zdolny i w ogóle pozytywny, a tworzy bezwartościowe, powtarzalne bzdury do radia, do łatwego sprzedania.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 31 marca 2013, 01:01 
Administrator

Jeżeli chodzi o jego twórczość to faktem jest to, że jest monotematyczny i jak sam o sobie powiedział jest z niego popowa świnia. Nie sposób się nie zgodzić, że piosenki są do radia i są o tym samym. Nie zmienia to jednak faktu, ze śpiewa przyzwoicie i jest wiarygodny w swoich kawałkach. Prawda jest, że w większości są o tym samym ale nikt mi nie powie, że nie potrafi ich odpowiednio zinterpretować.

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj