* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Autor Wiadomość

Tytuł: Mark Knopfler
Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 1 marca 2013, 19:11 
Ostatnio słuchałam trochę Dire Straits i nagrania studyjne brzmią, jak brzmią, czyli w zależności od gustu dobrze lub nie :) Mnie się tam podobały. Chciałam się jednak zapytać Was, co sądzicie o technice tego wokalisty, bo słyszałam wykonanie "Brohers in arms" na żywo gdzieś na YouTube i to była porażka. Zastanawiam się, czy miał dobrą technikę, tylko wiek robi swoje, czy jednak nie śpiewał zbyt poprawnie?

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 1 marca 2013, 19:40 

Online: 30d 22h 47m 17s
GG: 0
wg mnie dire straits jest świetne, choć przyznam że nie przesłuchalem(jeszcze) całej dyskografi od dechy do dechy - on jest przede wszystkim genialnym gitarzystą z niesamowitym feelingiem a spiewa sobie o tak, żeby bylo - mnie sie bardzo podoba jak spiewa - nie spiewa nic wymagającego, nie pokazuje zadnej techniki (pewnie jej nie ma, bo nie mial czasu sie uczyc jak ciagle gral na gitarze ;p) a i tak jest spoko. jego muzyka jest mało inwazyjna - bardzo mnie to cieszy ze to ma energie a jest zagrane lekko i z feelingiem - nie ma ton przesterów, nie dudni to, wokalista nie wrzeszczy jak zarzynany prosiak itd - dla mnie ekstraa.

a co do techniki - ma swoje brzmienie, ma oryginalną barwe glosu, nie brzmi zwyczajnie, zapada w pamięc - wiec jak dla mnie spoko.

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj