* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość

Tytuł: Re: Adele
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 26 lutego 2012, 21:04 

Online: 18d 22h 40m 55s
GG: 0
z tego co wiem, to na grammy miała chyba troche obniżoną tonację, więc może dla tego głos wydał się głębszy ? Aczkolwiek ja odnosze wrażenie, że górki się jej troche popsuły.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 26 lutego 2012, 23:05 

Online: 7d 13h 11m 35s
Napisałem już wcześniej, że ona od początku śpiewa w tej tonacji. Poza tym chodzi o ogólne brzmienie głosu, niezaleznie od tonacji piosenki. Momentami brzmi głębiej. A może guzki ograniczały swobodne wydobycie barwy i ratowała się większą ilością twangu, czym rozjaśniała?

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 26 lutego 2012, 23:07 

Online: 1192d 22h 38m 27s
Ja pamiętam, że na "starych" live'ach brzmiała niemal identycznie jak na nagraniach studyjnych, o tym nie da się tego powiedzieć (chociaż zmiana tonacji też tu może mieć znaczenie). No ale trzeba też wziąć pod uwagę, że to pierwszy występ po dużej przerwie, zobaczymy co się będze dziać z jej głosem dalej.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 26 lutego 2012, 23:13 

A ja zwróciłem uwagę na to, że sobie dużo ułatwiała. 'Rolling in the deep' od samego początku pół tonu niżej,o 'Set fire to the rain' też wspomniałem i jeszcze 'Someone like you', gdzie odpuszcza sobie górki z oficjalnej wersji i tempo jest znacznie zwolnione.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 26 lutego 2012, 23:47 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
W sumie słyszałem jej występ z Brit Awards i przyznam, że głos zmienił się minimalnie ale to raczej kwestia tego, że troszkę nie śpiewała i musi na prawdę się bardzo oszczędzać. Jej piosenki są na prawdę skomplikowane do zaśpiewania live, tym bardziej, że górki są dosyć mocne i chyba nawet w OD. Na Brit miałem wrażenie podobnie jak inni komentujący, że ona jest masakrycznie znudzona śpiewaniem tych samych piosenek. Patrząc prawdzie w oczy to zrobiła ogromną furorę tym krążkiem na kórym było Rollin in the deep, set fire to the rain, someone like you i pewnie wiele więcej fajnych piosenek, których radia jeszcze nie zamęczyły. Taka właśnie sława wiąże się z koncertowaniem, wiadomo, że nikt jej nie odpuści zrobienia takiej kasy. Śpiewała i performowała te piosenki już tak wiele razy, że trudno jest jej coś do nich jeszcze wnieść i moim zdaniem stąd się bierze też trochę odmienne brzmienie. Ona jakoś nie ma parcia na szkło. Nawet mówiła w wywiadzie, że zniknie na jakieś 5 lat i będzie kombinować nad nową płytą.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 1 marca 2012, 12:01 

Ja tylko powiedziałem o ułatwianiu, nie krytykując nic ;p A w sumie lepiej, jak sobie obniży, uniknie, zwolni, niż słuchanie jej miałoby boleć ;D

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj