* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 21 kwietnia 2011, 16:18 

Online: 19d 8h 17s
:D
Ten koleś co coveruje te 30STM dla takiego osobnika co tego nie słucha jest identyczny.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 22 kwietnia 2011, 18:14 

Online: 19d 8h 17s
Plant daje więcej twangu, i jest mocniej. Ten koleś "chucha" sobie do mikrofonu, tak leciutko jest.

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 19:12 

Online: 3d 3h 2m 57s
Zdecydowanie Jared mimo że obu niezbyt słucham. Chester w ogóle nie radzi sobie na live'ach i aż przykro tego słuchać, chociażby Live In Texas.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 5 maja 2011, 20:04 

Online: 1d 19h 53m 6s
Ja wole Jareda , fakt faktem słucham obu zespołów , ale jakoś 30stm wydaje mi się bardziej wymagający no i na koncertach brzmi jak na płytach , ale śmieszny ten różowy irokez ;]

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 12 czerwca 2011, 11:23 

Online: 2d 1h 19m 15s
GG: 0
Hm. No nie wiem, nie przekonuje mnie ten koleś : P Ciężko mu to idzie ^ ^, ale fajnie, fajnie...

Ten lepszy : p

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 17 czerwca 2011, 00:53 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Może jestem jakiś odmienny ale Chester układa utwory, które są cholernie ciężkie do zaśpiewania. Z tymi jego livami to nie powiedziałbym, że tak sobie nie daje rady. Chociażby zjadł wszystkie rozumy i posiadł wszystkie techniki to jest tylko człowiekiem, każdy się męczy na koncertach. W tym rodzaju muzyki, który gra Linkin Park 15 kawałków na żywo to na prawdę wielki wyczyn. Mając do wyboru tych 2 panów stawiam jednak na Chestera. Podoba mi się kilka piosenek 30 seconds ale słyszałem też nagrania z live i to była jakaś masakra. Może teraz jest inaczej ale w The Kill wszystkie doły były jakimś pluciem do mikrofonu a górki przypominały desperacki krzyk metodą UDO. Słyszałem też rewelacyjne nagranie The Kill, które przebiło nawet płytowe ale dla mnie Leto jest czasami troszkę przypałowy. Widziałem też nagrania z koncertu w Polsce. Koleżanka była i mówiła, że ludzie robili momentami WTF jak grał coś na gitarze i syczał pod nosem. Chester śpiewa znacznie dłużej niż Jared i moim zdaniem tak do końca się chyba nie zdziera, bo przy tej sile powietrza rycie po strunach skończyło by się pluciem krwią po 3 piosenkach. Nie wiem co czuje Chester jak śpiewa ale znam masę jego występów, które były na prawdę nienaganne. Co do DVD z Texasu to nie wiem czemu się tego czepiacie, dali ostry koncert, super energia. Finally powiem, że pomimo tego, że tematyka utworów LP dotyka często problemów gimnazjalnych nastolatek to jakoś tak jestem bliżej Chestera :)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 18 czerwca 2011, 22:07 
Administrator

Kurde nie mogę tego zrozumieć ciągle. Gość ma najlepszych na świecie specjalistów śpiewu i ciągle coś w nim nie gra. Może być tak, że jak głos jest zmęczony ciągłym koncertowaniem to samogłoski się nie trzymają modu? No i czy Chester w studiu na wasze ucho siedzi w centrum modu podczas nagrywania?

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 20 czerwca 2011, 02:41 
Administrator

Odetchnąłem z ulgą, bo już myślałem, że chodzi o Osbourna, co nie zmienia faktu, że jestem jego fanem ;p

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 1 lipca 2011, 18:20 
Administrator

Nawiązała się dyskusja na temat Czestera w innym temacie i na moje ucho to jest jednak tenor. Nie słyszałem nigdy, żeby śpiewał cokolwiek, co brzmi ciemno ani żadnych dołów (chyba, że growl). Ogólnie nawet jak mówi to słychać, że mówi bardzo wysoko, w związku z czym na pewno basem nie jest. Fakt, że nie brzmi w ogóle podobnie do śpiewaka Depeche Mode ani nawet do Bono z U2, który jest wysokim barytonem wyklucza Chestera z działki barytonów. Nie śpiewa regularnie c2, głos ma jasny ale bez przesady, ma pokaźną skalę, pełnym głosem jedzie bardzo wysoko ale czym wyżej tym ciężej, więc można powiedzieć, że jest niskim tenorem. Ozzy Osbourne też jest niskim tenorem i w mowie słychać u nich mniej-więcej te same dźwięki. Dla mnie Bennington to niski tenor.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 1 lipca 2011, 20:11 
Administrator

No dla mnie też tenor i to bez watpliwosci

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj