* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 11 marca 2013, 20:40 

Online: 2d 23h 59m 23s
Witam. Po zdanej (mam nadzieję) maturze, chciałbym rozpocząć naukę we Wrocławiu lub jakimś innym większym mieście. Konkretniej - chciałbym pójść na psychologię zaocznie, i równocześnie ćwiczyć głos u nauczyciela. Po rocznym samotnym treningu i wypracowaniu sobie znośnego głosu chce się uczyć profesjonalniej wokalu.
Myślałem o jakiejś bezpłatnej szkole śpiewu, typu państwowa szkoła muzyczna IIstopnia, ale chciałbym poznac wszystkie inne możliwe opcje. Macie jakieś inne pomysły ?

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 11 marca 2013, 20:46 
Witam,

szkoły muzyczne II st. kształcą raczej w kierunku śpiewu klasycznego. Jeżeli interesuje Cię taki rodzaj śpiewu, to śmiało możesz rozglądać się za taką szkołą.

Pozdrawiam.

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 11 marca 2013, 21:04 

Online: 28d 7h 4m 11s
GG: 1882681
We Wrocławiu jest jedna z certyfikowanych nauczycielek CVT. Lekcje niestety są płatne, ale prawdopodobnie nie będziesz żałował, jeśli metoda Ci podpasuje. :)

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 12 marca 2013, 19:49 

Generalnie zależy mi na tym, aby minimum trzy razy w tygodniu ćwiczyć głos u nauczyciela. Chodzi mi o w miarę tanie, a najlepiej darmowe lekcje. Byłem na jednej lekcji CVT we Wrocku, i nie była to dla mnie jakaś mega zachwycająca lekcja, bynajmniej wg mnie mnie warta swojej ceny ;-) Co nie zmienia faktu, że będę musiał się w ostateczności pochylić nad takimi lekcjami, jeśli nie będzie innej opcji...

Czy ćwiczenie śpiewu klasycznego "oddala" od śpiewania innych gatunków muzycznych ? Może warto by się tam dostać i ćwiczyć głos pod okiem nauczyciela ? Co o tym myślicie ? Wprzyszłości chciałbym śpiewać coś w stylu reggae/rock/pop.

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 13 marca 2013, 08:27 

Online: 30d 22h 47m 17s
GG: 0
hmm, cwiczenie emisji klasycznej jesli chcesz spiewac rege / rock/ pop to troche tak jakbyś uczył sie jeździć ciężarówką z zamiarem jeżdzenia subaru w rajdach wrc.

ale jak jesteś totalnie początkujacy to mozesz isc nawet i na klasyke, na początku pomoże ci uruchomic glos ale gdy pojawi sie 'rozdroże' to idz sobie w swoja strone ;p

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 18 marca 2013, 23:27 

Online: 1192d 22h 38m 27s
We Wrocławiu jest szkoła jazzowa, czyli taki drugi stopień, tylko bez klasyki ;) ale musiałabym znajomą podpytać o szczegóły, bo się nigdy nie interesowałam

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 19 marca 2013, 11:51 

Online: 7d 11m 18s
GG: 886330
Ale w szkole muzycznej nie licz tylko na lekcje śpiewu. Licz się także z uczęszczaniem na lekcje z teorii muzyki i dodatkowe w stylu rytmika czy dykcja. Nie jest to straszne, a przydatne.

---
Min mannen vil v?re en tenor!
(Mój mąż będzie tenorem!)

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 10 czerwca 2013, 23:15 

Witajcie ponownie. Wielkie dzięki za wszystkie Wasze dotychczasowe porady. Tak jak zamierzałem, tak zrobiłem.
Przeprowadziłem się do Wrocławia, zacząłem zarabiać. Teraz tylko ten najważniejszy cel, dzięki któremu to robię... WOKAL :-)

Potrzebuję od Was konkretnych wskazówek, mam nadzieje, że mi doradzicie.

Sytuacja obecna - sumując moją pensję i odejmując od niej koszty utrzymania wychodzi mi na dzień dzisiejszy, iż na lekcje wokalu mogę wydać max ... 100-200zł miesięcznie przy sporym oszczędzaniu...

Cel - nawiązanie wspołpracy z nauczycielem (nauczycielami) jak najtańszymi i jak najlepszymi minimum kilka razy w miesiącu + codzienne ćwiczenia w domu + codzienne poznawanie teorii CVT, SLS itp.(wdrażanie jej w miare możlwiości)

Pytanie do Was, doświadczonych wokalistów - jak Wy byście to rozplanowali ? Jakie opcje doradzacie ?
Myślałem o Akademii Muzycznej lub Szkole Muzycznej, lecz nie wiem czy byłby to dobry pomysł z uwagi na formę nauki w tych szkołach (klasyka).

Bardzo proszę Was o pomoc, pozdrawiam ;-)

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 12 czerwca 2013, 17:28 

Online: 17d 18h 5m 21s
jaka klasyka?
przecież na akademiach są wydziały jazzowe, czasem musicalowe czy jakieś inne wokalno-aktorskie
no i masz 2 stopnia jazzu i muzyki rozrywkowej http://www.szkolajazzu.wroclaw.pl/

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 21 czerwca 2013, 09:34 

Jazzowa jest, w Katowicach...

A jakie szkoły polecacie z Krakowa ?

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj