Witam wszystkich

Od pewnego czasu zaczalem spiewac (od 2 lat) i chcialbym teraz cos zrobic wiecej w tym kierunku, jednakze mam problem z ocena swoich mozliwosci. Na poczatek chcialbym zapytac, czy mam sluch gdy:
-slysze bez problemu, ktory dzwiek jest wyzszy, ktory nizszy itp
-proste linie melodyczne zagram na pianinie ze sluchu, jak np. nearer my god to thee, second waltz, smoke on the water
-nie slysze, kiedy ktos falszuje
-slysze, kiedy spiewam czysto (slysze jak melodia i glos łącza sie harmonicznie ze sobą, po prostu wiem ze to ten dzwiek)
-nie slysze, kiedy spiewam nieczysto (czy w takim razie, jezeli mi glos nie laczy sie harmonicznie z podkladem, to jest nieczysto? Bo sam juz nie wiem)
-piosenki z prostą linią melodyczna, jak np. yesterday, free fallin spiewam czysto
-jak nagram sie na telefon, to nie slysze juz tego, czy to jest na pewno czysto, choć podczas nagrywania słyszalem, ze glos i dzwiek jest na takiej samej wysokosci
-nie wiem, czy jestem duzo nad dzwiekiem, czy pod dzwiekiem
-na pianinie wszystkie dzwieki (oczywiscie mieszczace sie w mojej skali) potrafie zaspiewac czysto
-nie wiem czy spiewam czysto, kiedy spiewa sie szybko, np rockowe piosenki.
-ogolnie, jezeli mi nie wibruje, czy tam harmonizuje sie wokal z podkladem, to nie wiem czy czysto czy nie.
Nie oszczędzajcie mnie, mówcie szczerze, pozdro