* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Tutaj możesz zapytać o konkretną kwestię techniki wokalnej. Najlepiej wraz z pytaniem zamieścić próbkę ukazującą problem.

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 19 marca 2016, 16:49 

Online: 22h 11m 25s
GG: 0
Witam po "dłuższej" przerwie (niestety nie ćwiczyłem przez ten czas :(), pisałem że wrócę z nagraniami (ćwiczenia SLS) z mikrofonem pojemnościowym no więc jestem :) Do rzeczy: Oto 19 min ćwiczeń (polecam słuchawki bo cicho nagrane) które robię na co dzień (na razie ok. 2 tyg), jest to kurs Janka Gransorta TCRW PRO, i teraz mam do was bardzo wielką prośbę i zarazem pytanie: Czy w tych ćwiczeniach prawidłowo łączę oba rejestry (piersiowy i głowowy) [piersiowy mam mocny jednak głowa "kuleje", powodem jest to że WSZYSTKO do tej pory śpiewałem na "piersi" nie używając w ogóle "głowy" niestety nie było to dobre rozwiązanie tak więc teraz zamierzam wyzbyć się tego głupiego nawyku i przy śpiewaniu używać MIXu :)], jednak nie jestem pewny czy jestem na dobrej drodze i czy dobrze wykonuję te ćwiczenia...wiem że w nagraniu są jakieś lekkie "koguty" nietrafianie w dźwięki ale nie o to mi chodzi....głównie chodzi mi o łączenie rejestrów czy wykonuje to prawidłowo, innymi słowy czy wykonuję dobrze ćwiczenia?...Proszę was o wyłapywanie nawet najdrobniejszych błędów bardzo mi to pomoże no i jakieś rady jak się "ich" pozbyć :). Gorąco pozdrawiam :) A tutaj mały przewodnik po tych ćwiczeniach (żeby nie trzeba było szukać :)

Ćwiczenia :)
http://www72.zippyshare.com/v/KR23dHyG/file.html
(Na początku każdego ćwiczenia słychać Janka ^^ ale później już jadę sam :))

Ćw. 1--Brr 1--00:00-2:15 s
Ćw. 2--Brr 2--2:15-5:03 s
Ćw. 3--Brr 3--5:03-6:35 s
Ćw. 4--Gu Gu--6:35-7:54 s
Ćw. 5--Ga Ga--7:54-9:17
Ćw. 6--Mam Mam--9:17-10:40 s
Ćw. 7--Brr 4--10:40-11:25 s
Ćw. 8--Aaa--11:25-14:12 s
Ćw. 9 --Ijeeej--14:12-16:10 s
Ćw. 10--Zia Zia--16:10-16:56 s
Ćw. 11--Nej Nej--16:56-17:44 s
Ćw. 12--Brr 5--17:44-19:12 s

I to tyle tak więc moi Drodzy: Które ćwiczenie do poprawy?, co gdzie jest nie tak? i wszystko złego co wyłapiecie proszę o napisanie tego :) Jeszcze raz pozdrawiam i czekam na waszą pomoc :)

PS: Jak pewnie słyszycie "głowa" u mnie jest baaaardzo słabiutka w porównaniu do "piersi" i takie pytanko: czy jeśli będę wykonywał te ćwiczenia np przez dłuższy czas tj. 1-2 lata to "głowa"-rejestr głowowy wzmocni mi się tak jak rejestr piersiowy czy raczej nie będzie to możliwe?

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj