* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Tutaj możesz zapytać o konkretną kwestię techniki wokalnej. Najlepiej wraz z pytaniem zamieścić próbkę ukazującą problem.

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 1 marca 2016, 10:24 

Online: 22h 11m 25s
GG: 0
Cześć wszystkim :). Mam pytanie o certyfikowanych nauczycieli którzy uczą śpiewać techniką SLS otóż:

Mam możliwość zasięgnięcia nauki u takiego trenera jednak mam do zrobienia ponad 100 km :( zdecydowałem się chociaż na pierwsze spotkanie i teraz pytanie do was: Wiem że technika SLS polega na śpiewaniu określonych samogłosek, robienia lipbubble, itd. (od razu dodam że na pierwszym spotkaniu już coś będę próbował śpiewać, tak zapewniał mnie trener). Czy jedno spotkanie wystarczy mi do opanowania tej techniki? (słyszałem że tak [dlatego jedna lekcja kosztuje 100 zł :)] (słuch mam bardzo dobry) tzn. Zrobię te ponad 100 km spotkam się z trenerem (lekcja trwa godzinę) i on pokaże mi jak ćwiczyć tą technikę oraz jak nią śpiewać (lekcje są nagrywane tzn. mogę sobie je odtworzyć w domu :)). A teraz najważniejsze pytanie:-->

Czy jeśli (regularnie) będę powtarzał w domu te same ćwiczenia co na lekcji, to osiągnę taki sam efekt jakbym uczęszczał regularnie na zajęcia (tzn. smestralne )? Jest to dla mnie bardzo ważne ponieważ nie mogę jeździć non stop tak daleko na regularne lekcje, no i poza tym nie mam czasu (studia, praca itd).

PS: Miło by było jakby wypowiedziały się osoby śpiewające tą techniką a może nawet sami trenerzy :)

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj