Witam,
Jestem ciekawy czy na tym forum są osoby które zajmują się dosyć porządnie screamem itp

Ale do rzeczy.
Chciałbym zebrać jakąś grupkę osób do wspólnej nauki różnych technik śpiewu itp.
Może nie jestem jakiś dobry w śpiewie, ale coś ludzie chwalą mi scream i ogólnie
chętnie bym spróbował kogoś tego nauczyć, zobaczyć jak u kogoś innego idzie nauka itd.
W końcu każdy człowiek ma inny głos i w każdym może siedzieć super scream/głos który trzeba uwolnić

.
Fajnie jakby zebrało się chociaż kilka osób, można by spędzić czas wśród ciekawych ludzi,
nauczyć się przydatnych rzeczy, oczywiście można przyjść np. z ciekawości, zobaczyć o co w tym wszystkim biega.
Postarałbym się nauczyć każdego oddychania przeponowego, odpowiedniego wydobywania głosu z jej pomocą,
przekazać wskazówki co do śpiewu i screamu, pokazać ćwiczenia rozgrzewkowe itp.
( Tak ogólnie to oddychanie przeponowe jest właściwym, zdrowym oddychaniem

Można też mówić z przepony i z tego korzystają np aktorzy by głos był wyraźniejszy, jaśniejszy,
oraz lepiej przyjmowany przez słuchaczy. )
Miejscówkę jakąś by się na pewno znalazło, ale pierwsze spotkanie proponowałbym w parku koło zamku.
Spotkania planowałbym robić raz w tygodniu czy tam jak komu by pasowało,
ale nie wiadomo czy to wypali więc narazie tak tylko piszę

.
Jeśli większości nie pasowałby poznań, a jakieś inne miasto to jakoś by się to zorganizowało,
żeby każdy miał mniej więcej tyle samo drogi ( ale bez przesady

)
Dobrze by było jakby przyszedł i ktoś doświadczony w śpiewie, chętnie bym się wymienił wskazówkami,
nauczył też czegoś itp.

Tu taka malutka próbka odemnie:
http://www.youtube.com/watch?v=77Ja1CqCsUIWiem że zwykły śpiew zkichałem, ale już się poprawiłem ogólnie,
ale co się będę usprawiedliwiał

dałem ciała miejscami i tyle.
Mam nadzieję że jakoś damy radę to zorganizować

.
Fajnie by było tak spędzić czas.
Tam w nawiasie mówiąć zajmuję się również mixem/masteringiem audio, tworzeniem gier, grafiką 3D, animacją i obróbką wideo więc jak ktoś ciekawy to mógłbym podzielić się też wiedzą o tym.
I tak ogólnie to nigdy nie podobał mi się mój głos. Ale zacząłem ćwiczyć z ciekawości i z nadzieją że jak opanuję
technikę śpiewu z chrypą i że to może jakoś będzie brzmiało, no i tak ćwiczę, ćwiczę i teraz czuję że jeszcze trochę i nawet na cleanie będzie przyzwocie

.
Jak ktoś zainteresowany to można napisać na PM bądź FB:
https://www.facebook.com/filip.moeglichNo taki mi pomysł dzisiaj wpadł, co sądzicie?
Dzięki.