* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 



Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu


Tutaj możesz zapytać o konkretną kwestię techniki wokalnej. Najlepiej wraz z pytaniem zamieścić próbkę ukazującą problem.



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 
Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 9 grudnia 2013, 20:50 
Offline

Dołączył(a): środa, 4 grudnia 2013, 17:12
Posty: 146

Online: 3d 12h 58m 55s
GG: 0
Sama nie wiem - jak śpiewam to nie słyszę syczenia, bo mi dźwięk świdruje w całej głowie :P a jak słucham na słuchawkach, to słyszę tak samo jak większość nagrań na kompie.

_________________
Moje nagrania:

Amazing grace: http://tnij.org/h9dijly
House of the rising sun (duet): http://tnij.org/xq2i22l


Góra
 Zobacz profil  
 
 
Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 9 grudnia 2013, 22:15 
Offline

Dołączył(a): wtorek, 5 kwietnia 2011, 22:40
Wiek: 26
Posty: 547

Online: 107d 12h 16m 20s
GG: 8434069
Zależy od dnia, ale praktycznie to gwizdka wcale się nie uczyłem, a operować mogą się nim ciągle, tylko po co xD

_________________
Lowest tenor.


Góra
 Zobacz profil  
 
 
Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 2 listopada 2017, 17:06 
Offline

Dołączył(a): piątek, 20 października 2017, 16:41
Posty: 2

Online: 39m 33s
GG: 0
Czyli gwizdek jest od c3(C6), ale ja osiągam c3 (jako facet krótko po mutacji) i jakoś nie słyszę tego super gwizdka, tylko zwykły głowowy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 8 listopada 2017, 07:25 
Offline

Dołączył(a): wtorek, 5 kwietnia 2011, 22:40
Wiek: 26
Posty: 547

Online: 107d 12h 16m 20s
GG: 8434069
Tak, zmiana rejestru z glowowego na gwizdek jest w okolicy c3/cis3

_________________
Lowest tenor.


Góra
 Zobacz profil  
 
 
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 8 listopada 2017, 22:46 
Offline

Dołączył(a): piątek, 20 października 2017, 16:41
Posty: 2

Online: 39m 33s
GG: 0
No i mi po osiągnięciu cis3 (wcześniej robiłem solmizację bez półtonów, dziś spróbowałem z półtonami) blokuje się głos. Jak to zmienić? Powiedzmy, że chcę umieć to robić, żeby po prostu było, może kiedyś wykorzystam to.


Góra
 Zobacz profil  
 

Drukuj 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

 * Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2010 & SEO Group
TMOL Style by NinhAnh Update by Luzaki.org