* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 23 czerwca 2013, 21:18 

Online: 10d 3h 12m 48s
GG: 1109885
Cześć. Jeden z moich nowszych utworów. Wokal raczej średni, ale coraz lepiej mi wychodzą te akcenty w wyższych rejestrach, także mam nadzieję, że w najbliższych miesiącach będzie już tylko lepiej :) Niemniej jestem zadowolony. Ciekawi mnie Wasza opinia :)

Pozdrawiam,
Marek

gg: 1109885

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 27 czerwca 2013, 22:07 

Online: 29d 10h 3m 55s
GG: 10793951
Okropnie gwałtowne przejście z obiecującego i porywającego intra (które swoją drogą mogłoby być ciekawsze harmonicznie... jakieś zwichrowanie na ostatnim akordzie progresji, ciągnące do góry by się przydało) w banalną popową zwrotkę - jak mi się spauzowało żeby zbuforować to wyłączyłem bo po prostu i tak byłem już zawiedziony kawałkiem.

To był post z kategorii "instrumentalista nie potrafiący porządnie ogarnąć sprzętu nagrywającego żeby dać próbkę swojego głosu siedzi sobie na forum wokalistów". Pozdrawiam : D

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 27 czerwca 2013, 23:20 

Online: 14h 2m 35s
GG: 0
Podoba mi się. Są rzeczy do poprawienia. Myślę że sam po jakimś czasie dojdziesz do tego gdzie w któyrch momentach jest nie tak jak byś sam chciał .Ten utwór jest dobry ale nie powalający. Mimo to gratuluję bo jestem osobą która nie słucha takiego typu muzyki ale oceniam na ocenę dobrą i czekam na kolejny mam nadzieje lepszy kawałek :
Pozdrawiam :)

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 28 czerwca 2013, 12:09 

Online: 10d 3h 12m 48s
GG: 1109885
Dzięki za komentarz, ale nie wiem dalej jak wokalnie to brzmi, wnioskuję, że nudno :) Miałem taką koncepcję utworu i tak to zrealizowałem. Pewnie mogłoby być lepiej i ciekawiej, ale spróbuj Ptakuba przesłuchać całość i wtedy odnieś się do kawałka. Ogólnie mam tak, że łączę różne style i choć przy pierwszym odsłuchu brzmi to chaotycznie, to po kilku może się okazać, że poszczególne części pasują do siebie :) A ze sprzętem nagrywającym faktycznie są problemy, bo posiadam tylko mikrofon dynamiczny Shure, którego używam praktycznie do rejestrowania wszystkiego poza perką, bo jest ona ułożona w programie ;)

Pozdrawiam,
Marek

gg: 1109885

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 29 czerwca 2013, 13:19 

Online: 29d 10h 3m 55s
GG: 10793951
Przesłuchałem całość - nadal przejście z ostrych fragmentów na łagodne jest zbyt gwałtowne - brakuje jakiegoś sensownego mostu między nimi, przed zwrotkami, albo chociaż lepszego zrealizowania tego w obrębie takiej kompozycji jaka jest. Ogólnie zwrotki słucha się dużo gorzej niż reszty, jest zbyt banalna i powtarzalna, nie ma w niej absolutnie nic ciekawego. Prosty riff z dobrą, ostrą perką i innymi dodatkami potrafi bronić się sam (chociaż też nie są to wyżyny kompozycyjne), ale to co zrobiłeś w łagodnych fragmentach jest po prostu kijowe i nic sobą nie prezentuje.

To samo nawet tyczy się wokalu, o który pytasz - w ostrych momentach brzmi przyjemniej niż w łagodnych, przynajmniej ja tak to słyszę.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 29 czerwca 2013, 13:34 

Online: 49d 10h 42m 28s
GG: 0
W kwestiach aranżacyjnych i produkcyjnych - Intro jest za długie. Długie intro potrafi zniechęcić do słuchania. Wokal jest w mixie zbyt zatopiony (brakuje przejrzystości, nie ma zbyt wiele miejsca).
Perkusja zaprogramowana jest naprawdę przyzwoicie
W kwestiach wokalnych? Hm, nie bardzo wiem co powiedzieć, bo nie wiem na czym Ci zależy. Wokalnie jest nieźle.

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj