* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 3 lipca 2013, 08:21 

Online: 37m 34s
GG: 0
Konstruktywna krytyka mile widziana ;)
Wklejam link do kawałka akustycznego, choć można tez odsłuchać pozostałych nagrań, bardziej rockowych.

https://myspace.com/aferamusic/music/so ... 0-92867004 <-- akustyk
https://myspace.com/aferamusic/music/al ... e-17988000 <-- reszta

dzięki i pozdrawiam

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 3 lipca 2013, 09:55 

Online: 29d 10h 3m 55s
GG: 10793951
"Chwile" bardzo fajne - na początku myślałem sobie, że zbyt popowe i banalne, ale jak weszły smyczki jest naprawdę przyjemnie i ciekawie :] W sumie mógłbyś dać delikatne wstawki (coś jak solowe frazy bluesmanów - krótkie, delikatne wstawki wypełniające czasem przestrzeń między frazami wokalu) owych smyczków już od początku, żeby to intro i pierwsza zwrotka nie odtrącały dość tanim klimatem. Zwrotki mógłbyś w sumie zaśpiewać delikatniej - nieco ciszej. Wokalowi po prostu brakuje dynamiki, bo cały czas śpiewasz chyba w stałym trybie itp.

W "Bez ciebie" bardzo dobry wokal, skoki na falset dodają dużo uroku. Instrumental znów dla mnie zbyt banalny, ale to takie moje zboczenie. Cóż, do radia w sam raz. Żenujące pseudo-solo po drugim refrenie. Myślałem, że to już koniec, a tu pach, to dopiero połowa! Nudnawa kompozycja pod względem konstrukcji itp., ale raczej słuchalna. Pseudo-solo jako element tła brzmi o wiele lepiej, więc rozumiem jego rolę, ale nadal uważam, że jako samodzielna część było słabe. Jako, że tyle razy w kółko powtarza się refren, mógłbyś dodać jakąś robiącą improwizowane wokalizy itp. linię wokalu.

"The way You smell" świetny tekst : D Mocny kawałek : D Po prostu idealnie złożony z tym tekstem, podoba mi się :d I dobrze sobie radzisz po angielsku, to ważne.

"Niepokorna Magda" banalna, przewidywalna, bardzo słaba linia wokalu. Ciekawa w porównaniu do reszty kawałków gra gitary (wciąż cztery power chordy, ale lepiej w porównaniu do reszty, bo reszta to trzy xD) robiła nadzieję, a tu taki tani numer. Refren w sumie całkiem fajny. O, wstawka solowa brzmi tu dla odmiany świetnie (zwłaszcza te zgłuszenia tła, lubię takie zagrania), nieco ratuje numer.

No to przechodzimy do tytułowego... Zaczyna się cukierkowo i kiepsko. Za to zwrotka w miarę znośna. Wrażenie zepsuł fakt, że... refren to motyw z intra : | Boże, przecież to jest straszne, myślałem, że to będzie najlepszy numer, a tu najgorszy zawód :| Motyw na cleanie fajny, ale za krótko trwa, żeby znów ustąpić tandetnemu refrenowi, który moglibyście chociaż w którymś powtórzeniu nieznacznie zmodyfikować, zamiast cały czas odgrywać idealnie tak samo, w tej samej dynamice itp. Bridge miły... Ale co z tego, skoro tak krótki, w porównaniu do atakującego znów wycia z gitarą...?

Ogólne wrażenie z całości jednak na plus - profesjonalne brzmienie, ładny wokal, niezłe teksty - możecie startować z tym do wszelakich radyj itp.

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 3 lipca 2013, 11:27 

Online: 37m 34s
GG: 0
Dzięki wielkie za odsłuchanie oraz za obszerną opinię ! Serdecznie pozdrawiam ;)

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj