* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 30 maja 2013, 16:55 

Online: 7h 59m 53s
GG: 0
Witam !

Śpiewam na codzień w zespole punk'owym. Spotkałem się z kumplem jakiś czas temu i wypociliśmy cover do którego link zamieszczam poniżej i do którego oceny zachęcam Państwa gorąco !

http://www.youtube.com/watch?v=vpoOlMEA ... SJzJb355Rw

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 5 czerwca 2013, 17:08 

To jakaś zmowa milczenia ? :) Naprawdę zależy mi na opiniach.

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 5 czerwca 2013, 17:30 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Dla mnie to jest trochę takie karykaturalne, kwadratowe. Nagraj coś po polskiemu, bo masz mega-kwadratowy angielski. Te twarde Dżost bardzo rażą. Czekałem cały utwór aż się troszkę rozkręci ale się nie doczekałem. Pod koniec były jakieś desperackie podejścia do górek ale zbyt słabo.

Te partie piosenki, które były niżej poza fałszami wynikającymi z braku dobrej znajomości kawałka są brzmieniowo przyzwoite. Nie liczę tego angielskiego. Chodzi mi bardziej o brzmienie głosu. Gdzie jest kwadratowo to jest ale spoko masz głos dosyć ustawiony. Jest dźwięcznie przede wszystkim no i słychać, że gdybyś dobrze przygotował kawałek to jesteś go w stanie czysto zaśpiewać. Masz już podstawy, popracuj nad muzykalnością, żeby wszystko było bardziej luźne, mniej kwadratowe i mniej wymuszone. Poszukaj odpowiedniego punktu gdzie ustawić samogłoski, żeby górki zaczęły wchodzić.

Jest ogólnie przeciętnie. Nie można powiedzieć, że śpiewasz słabo ale Twój wokal nie robi też wrażenia. Jak nie możesz wyciągnąć kawałka, są jakieś ekstremalnie wysokie dźwięki to możesz zawsze obniżyć tonację. Nie jakoś bardzo dużo ale z 2-3 półtony. Moim zdaniem ten kawałek aż się prosi o tę mocniejszą część , której w tym wykonaniu zabrakło.

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 5 czerwca 2013, 17:44 

Dzięki ! O to mi właśnie chodziło. Trochę opinii ludzi ze słuchem i wiedzą. Rozumiem słowa krytyki, które również uważam są uzasadnione. Będę pracował - o to w tym chodzi, pracować nad sobą. Pozdrawiam serdecznie !

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 5 czerwca 2013, 19:40 

No z tym utworem problem był taki, że druga część jest śpiewana oktawę wyżej, a delikatnie mówiąc jeszcze tam nie "sięgam". Już rozwiązałem to z kolegą inaczej na gitarze, więc myślę, że będzie lepiej.

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj