* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 4 czerwca 2013, 19:07 

Online: 1h 20m 12s
GG: 0
Co polecacie na wyćwiczenie mojego głosu, aby z czasem stał się mocniejszy, bardziej dźwięczny i w ogóle. Ponadto wydaje mi się, że śpiewam momentami przez nos, ale instruktorka nie powiedziała mi tego jeszcze nigdy. Śpiewam bez mikrofonu.

https://www.youtube.com/watch?v=ijkNWhu8jPQ

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 4 czerwca 2013, 19:30 

Online: 28d 7h 4m 11s
GG: 1882681
Czy tylko ja mam wrażenie, że gitara nie stroi? :/

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 4 czerwca 2013, 19:34 

Online: 2d 12h 40m
Ooo, soundtrack z Donnie Darko :D
No ale po pierwsze, nastrój gitarę, bo brzmi strasznie.. Delikatnie uderzaj, bo widze ze zamiast lekko z góry to ty od razu zahaczasz o strune basową ;)

Ale dobra - gitara lekko zagłusza głos, ciężko się wsłuchać. Zalecam się nagrać jeszcze raz, ale tym razem acapella lub po prostu grając lekko kciukiem. No serio, masakra z tą gitarą, grasz jakby struny były na szerokość 30 cm, spróbuj się tego pozbyć :D Ale przede wszystkim nastrój ją xd

Co do śpiewu, nie jest jeszcze tak tragicznie, na pewno nie brakuje ci słuchu. Tylko musisz go nadal kształcić, bez tego ani rusz ;) Panujesz nad oddechem? W pełni? Bez tego też ani rusz ;p
Głos masz ładny, jeśli będziesz ćwiczyć i nie zejdziesz z drogi to będzie dobrze :)

Jeśli chcesz mieć mocniejszy i dźwięczniejszy głos to podstawą jest podparcie oddechowe i śpiewanie "z przepony".
Możesz spróbować sobie śpiewać głoski po skali. Nie jestem pewien co do ćwiczeń, zajrzyj najlepiej do Skarbca, a jeśli nie znajdziesz nic to jestem pewny, że są gdzieś w sieci ;)

Jeśli masz wrażenie, że spiewasz przez nos, zatkaj go i wtedy spróbuj śpiewać ;)
No i się dowiesz :)

Nie jestem profesjonalistą, niech inni się udzielą, bo sam nie jestem pewien tego co napisałem <lol>

PS: Ładne włosy :D

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 4 czerwca 2013, 19:41 

Co do gitary to wiem, że masakra xd. Niestety nie mam stroika i czasami nawet jak wydaje się dobrze, to jest problem z jedną struną. Ale nie o gitarę tu chodzi. Gitara i piosenka była wyrwana, aby sprawdzić swój głos ;)
Spróbuję nagrać coś jeszcze, tylko tym razem z lekkim podkładem. Wspomnę też, że nie jestem zadowolona jak na razie z mojego śpiewu, a moja przeszłość związana ze śpiewem nie przekracza pół roku. (od paru miesięcy ćwiczę głos) I tak jest lepiej jak było. ; d Marzy mi się mocny, kobiecy głos jaki ma np. Taylor Momsen ;)

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 4 czerwca 2013, 20:16 

Wiem, że to nie brzmi dobrze, dlatego zwracam się do was i liczę na w miarę ogarnięte odpowiedzi ; d Co do tych ćwiczeń to i owszem ćwiczę ;). Może czasami staram się dodać za dużo ubarwień i wychodzi takie coś xd.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 4 czerwca 2013, 22:31 

Online: 2d 12h 40m
Mimo wszystko, jesli masz zamiar grac na gitarze, nawet wyrywczo - nastroj ja. Granie na nienastrojonej poprawnie gitarze to pogorszenie sluchu muzycznego, nie tak natychmiastowo ale po jakims czasie sie pogarsza..

To co musisz robic to trafiac w dzwieki. Potem zajmiesz sie reszta, choc najlepiej zeby praktykowac wszystko ;)

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 5 czerwca 2013, 12:39 

Online: 30d 22h 47m 17s
film prywatny

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj