Cytuj:
A gdzie tam jest curbing na wysokich nutach. Serio pytam.
Cytując: " 6:45 - Warrel's highest melody for an entire song: "Future Tense", which is sung up to B?4, with some falsetto notes topping at E?5 too. He actually sounds like Rob Rock at the beginning of this clip!"
Słychać, jak wskakuje na d#2 i zmienia mod na Neutral.
Przed skokiem ma mocniejsze, bardziej metaliczne brzmienie.
Samogłoski też jakieś takie Curbingowe.
Teraz pytanie z jakiego modu, na jaki mod zmienił. Chyba nie sądzisz, że to Overdrive?

Fake żaden nie pasuje, bo słychać wyraźnie, że miał breake'a.
A nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek w górkach miał załamanie np. z Fake Edge'a na MLN, więc musiało być z półmetalicznego na niemetaliczne.
Cytuj:
C2 w curbingu to może dla tenora nie jakiś hiper wysiłek ale kosztuje trochę energii. Mnie kosztuje:
http://w788.wrzuta.pl/audio/a4YKSKeTY9j ... _-_curbing
A ja się nie dziwię. Masz tutaj mocno rozwartą szczękę, co podwyższyło ci formant f1. Bardzo nieefektywne i męczące ustawienie. Zakładam, że twoje c2, to moje g1/a1. Jeśli nie jesteś w stanie rano wstać i zrobić go z buta, to znaczy, że... to co pisałem wyżej. Nieefektywne ustawienie samogłoski.
Zresztą, sprawdziłem próbkę i między 3300hz, a 4000hz masz dziurę. Nic tam nie podbijasz i słychać, że na najwyższych dźwiękach tego twangu jest strasznie mało. To kolejny sygnał, że ustawienie jest mało efektywne.
Cytuj:
Ja słyszę w górach tych basów albo fake albo neutral (wskaż, gdzie Twoim zdaniem jest curbing, bo się mogę mylić).
Pierwszy przypadek podałem.
Co to Steele'a...
Posłuchaj końcowego krzyku z 3:48. To jest Fake Edge. Brzmi zresztą mocno Cornellowo, a on był mistrzem Fake'ów. Teraz porównaj ten krzyk z resztą jego wysokich dźwięków. Nie słyszysz, że są pełniejsze?
5:57 czyli h1, to ostatni taki pełny krzyk. Później są już lżejsze, do F2 Fake, a wyżej jeszcze lżej, czyli zwykły MLN.
Jak osłuchiwałeś się trochę z głosami, to nie powinno być trudne do wyłapania.
Jak dalej będzie problem, to spoko. Wrzuci się próbkę jego głosu do spektrografu i zobaczy w którym miejscu zauważalnie traci harmoniczne, wtedy będzie wiadomo, że zmienił mod.
Cytuj:
Jesteś baryton o ile się nie mylę, więc jak masz curbingowe góry to powinieneś to C2 z próbki powyżej pociągnąć.
Nie wiem Acaria. Badanie średniej wysokości twangu, mostów, F0 i foniatra twierdzą, że bas, ale twój słuch mówił ostatnio, że niski tenor. Teraz, że baryton. Ciężko mi powiedzieć.
A c2 mam, nawet je słyszałeś jakiś czas temu.
Cytuj:
Jak mnie uszy nie mylą to tenor.
Albo niski tenor, albo baritenor. Jakby dał jakieś c2, to bym wiedział.
Jaco, możesz osoby wątek z tego zrobić? Bo się offtop już robi dosyć intensywny.