* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 15 sierpnia 2013, 23:24 

Online: 30d 22h 47m 17s
GG: 0
przede wszystkim akcent w tym come together razi niesamowicie - zobacz sobie jak lennon spiewa - postaraj sie zmiękczyć ten akcent bo czesto nie pasuje (spiewasz np. spinal kraker - a w oryginale jest spajnal kraker - to tylko przyklad bo tego jest duzo, hi szat koka-kola, nie hi szut) tak naprawde to sie wydają pierdoły a jak sie wsluchasz to to przede wszystkim to psuje i powoduje, że to brzmi tak amatorsko- jakbys to zaspiewał z dobrym akcentem to brzmiało by na profesjonalne wygłupy :P

a refreny trafiasz ... prawie, jak masz np. w pierwszym refrenie come together jest spoko, potem jest right now juz zjezdzasz pod dzwięk , over me dalej za ciosem juz tez pod dzwiekiem - wg mnie to wynika z tego, że bardzo sie przykładasz do wygłupu, a na czystość dzwięku już nie ma czasu, bo słuch niewątpliwie masz :p

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 15 sierpnia 2013, 23:43 

Online: 10d 3h 12m 48s
GG: 1109885
Charyzmę masz niesamowitą w głosie, chcę się Ciebie słuchać :D Cover Save Tonight najbardziej mi się podoba, nadałeś temu numerowi swój własny charakter, pięknie to brzmi. Nic mi nie pozostaje innego jak życzyć Ci wytrwałości na tej ścieżce i rozwijać się dalej. Nie ma sensu pisać, że Ci zazdroszczę, bo przypuszczam, że połowa społeczności tego forum chciałaby mieć taki luz w głosie jak Ty :)

gg: 1109885

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 15 sierpnia 2013, 23:48 

Online: 134d 23h 34m 36s
GG: 1397451
Cytuj:
ryjcio, lubię krytykę konstruktywną ale nie pieprzenie ;)
Ja wiem że ja jeszcze nie umiem śpiewać, ja się dopiero uczę, nadrabiam barwą i zabawą którą sam z tego mam i staram się tego nie robić drętwo, zresztą nie lubię i nie umiem drętwo robić muzyki.

Cóż, nie wiem moja osobista opinia jest wręcz odwrotna. Mi brzmisz cały czas, jakbyś płakał. Angielski brzmi ohydnie, a te wykonania są dla mnie drętwe i bez smaku muzycznego. Szczególnie, że miałem wrażenie, że w Adele próbujesz się popisać, a potem w Coldplayu fałsz na fałszu.

Naprawdę nie wiem, gdzie u Ciebie widać tę charyzmę, bo co słucham Twoich wykonań przy kimś, to się krzywili i "prosili" o wyłączenie. Może fajnie majtasz nogami i rękami, ale Twoja twarz przekazuje mi zupełnie co innego. Przypuszczalnie jak się nauczysz dobrze wyrażać swoje zaangażowanie przez głos, to będziesz zajefajną energię przekazywał. Na razie imho w ogóle nie wykorzystujesz swoich warunków.

A co do tego o fałszach: cóż, uznaję, że jak potrafisz wrzucić sobie na wokal flanger, to tuner też potrafisz, więc możesz sobie to po prostu sprawdzić, nie? ;)

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 16 sierpnia 2013, 00:19 

Online: 6h 3m 22s
GG: 7689964
Z akcentem macie totalną racje. Z jednej strony dobrze mówię po angielsku, ale mój akcent jest ohydny rzeczywiście. Ale wymówić wymówię, po prostu przeczytam sobie w google translate tak jak ma być i się skupię na wymówieniu odpowiednim. Ale dzięki za przypomnienie bo często zapominam o tym a efekt jest taki własnie jaki jest.

Problem w refrenie mam z "right now", bo tam jest zejście po dźwiękach którego nie czaję, ale myślę że zerżnę z oryginału tylko muszę się z nim osłuchać dokładnie.

"Mi brzmisz cały czas, jakbyś płakał"
Cholera no tego ci jakoś nie zmienię, bo akurat nie sądzę żebym płakał :D
Jeśli chodzi o fałszywość czy coś, to się nie mogę zgodzić, bo cholernie dobrze się bawię akurat :D Jak coś jest nie tak to tylko z braku techniki. :D hehe

"Szczególnie, że miałem wrażenie, że w Adele próbujesz się popisać" - poniekąd się popisywałem, ale to też nie jest bardzo szczegółowy opis błędów kolego :D

"w Coldplayu fałsz na fałszu.", nah, tzn nie wypadam raczej z tonacji, tylko nie odtwarzam dokładnie tak samo melodii, bo piosenkę mało razy słyszałem w życiu (Adele tym bardziej), w refrenie faktycznie myślę że trochę marnie trafiłem w melodie. Ale wstęp siadł ładnie :D

"A co do tego o fałszach: cóż, uznaję, że jak potrafisz wrzucić sobie na wokal flanger, to tuner też potrafisz, więc możesz sobie to po prostu sprawdzić, nie? ;)" - Ja ci powiem właśnie że niektóre fałsze widzę ale nie wszystkie. Jak trafiam poza tonację to słyszę, ale często zdarza mi się że nie osłuchałem się z piosenką dość mocno a są delikatne niuansiki, szczególnie w Adele, więc upraszczam albo robię po swojemu. Um, szczerze mówiąc efekty wrzucam przez Guitar Riga i jest to zwykle kompresor i delikatne echo żeby nie brzmiało zbyt pusto to, nie wiem jak mam sprawdzić fałsze przez tuner, ale jak chcesz możesz mi opowiedzieć.

Jeśli chodzi o charyzmę w głosie to dosyć subiektywna sprawa, więc nie podyskutujemy, nad tym się nie skupiałem, ale uważam że akurat barwa głosu jest w porządku.
http://www.youtube.com/watch?v=msoAgS1lD1s
Zresztą proszę :D Tutaj mówię głosami. Nie patrz na treść bo jest jaka jest, robiłem to raczej żeby sobie pogadać, improwizowałem.

Aczkolwiek fakt, powinienem wziąć i dokładnie, pracując i technicznie się skupiając zrobić coś dokładnie. Tylko że ja raczej wolę się uczyć przez robienie niż siedzenie i trenowanie w kółko, jadę na żywioł. Ale mam cały czas progres, więc nie narzekam. :D

marqmkm - :D Dzięki! Miło słyszeć bardzo

last_child - Jak zwykle się zgadzam i postaram zastosować.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 16 sierpnia 2013, 10:30 

Online: 134d 23h 34m 36s
GG: 1397451
Cytuj:
"w Coldplayu fałsz na fałszu.", nah, tzn nie wypadam raczej z tonacji, tylko nie odtwarzam dokładnie tak samo melodii, bo piosenkę mało razy słyszałem w życiu (Adele tym bardziej), w refrenie faktycznie myślę że trochę marnie trafiłem w melodie. Ale wstęp siadł ładnie :D

Fałsz nie oznacza trafienia w inny dźwięk, tylko nie trafienia czysto w konkretny dźwięk. Ja nawet nie wiem co mam Ci napisać w temacie tych fałszy, bo co chwilę słyszę jakieś zjeżdżanie w dół z dźwiękiem. W Coldplayu się to mało konkretnie mogło rzucić w uszy przez te pogłosy nałożone na delikatny wokal (co pewnie oznacza, że nie był dźwięczny sam w sobie), w Save tonight od początku jest niestabilnie, potem refren stabilny, i dalej zaczynasz się wydzierać i wydawać dźwięki jak papuga. Don't wanna miss a thing jest już festiwalem takiej chrypy. Jeszcze nie spotkałem, żeby ktoś robił papusią chrypę z manierą Axla Rose'a i się nie jechał przy niej. Z Axlem włącznie.

Cytuj:
Am, szczerze mówiąc efekty wrzucam przez Guitar Riga i jest to zwykle kompresor i delikatne echo żeby nie brzmiało zbyt pusto to, nie wiem jak mam sprawdzić fałsze przez tuner, ale jak chcesz możesz mi opowiedzieć.

To niestety nie pomogą. Myślałem, że korzystasz z jakiegoś DAWa.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 16 sierpnia 2013, 23:13 

Online: 4d 20h 37m 3s
GG: 0
Witam!
Ja na Twoim miejscu ZiemniakiOtchlani zainwestował bym w lekcje wokalu. Powinieneś wg. mnie zacząć od podstaw. Póki co zgadzam się całkowicie z kolegą ryjciem. Niestety nie da rady słuchać tego co nagrywasz na takim poziomie jak jest obecnie z tego powodu, że za dużo w tym fałszy. Sądzę, że też jest to kwestia tego, że jak sam powiedziałeś idziesz na żywioł i to słychać, że nie przykładasz się zupełnie do tego co śpiewasz. Niestety nauka wokalu to ciężka praca. Kolejna rzecz to angielski nad którym musisz popracować. Jeżeli chodzi o tuner ściągnij np. Celemony Melodyne wrzuć i sam sprawdź jak daleko jesteś od dźwięków które chcesz śpiewać. Ale za to jest charyzma i pomysł! I chwała Ci za to! Ogarniesz się technicznie i będzie goooood :) Powodzonka!

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 18 sierpnia 2013, 20:18 

Online: 6h 3m 22s
GG: 7689964
:D Głupio tak wrzucać, z racji że właśnie DragonKai wrzucił świetny cover tej samej piosenki, ale trudno, bo właśnie nagrałem.

Główne pytanie jest, co robię źle w refrenie (końcówka wiem że jest marna ale nie pamiętam melodii za bardzo końcówki). Mam tutaj też sam wokal z refrenu jak ktoś chce zobaczyć.

Would
Sam wokal refrenu - klik

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj