* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 16 maja 2013, 13:46 

Online: 29d 16h 15m 1s
Idź do lasu czy w inne miejsce, gdzie będziesz mogła uwolnić głos. Aby śpiewać góry trzeba siły i energii. Ta się uwalnia, gdy nie jesteśmy skrępowani, gdy mamy wiarę w nasze umiejętności. Osiągniesz to przełamując strach.

Najlepiej jest pójść w takie miejsce, gdzie bez skrępowania wrzaśniesz ile masz siły w sobie. Las to dobre miejsce. Może zwierzętom się to nie spodoba, ale wytrzymają tych parę minut... Jak parę razy wrzaśniesz bez skrępowania, to wyciągniesz takie dźwięki jakich w sobie nigdy nie słyszałaś. Tylko nie może być blokady, musi być naturalnie i w pełnej wolności. Nauczyciel w tym nie pomoże, bo już jego obecność zaburza proces. To osiągniesz sama. Drzyj się ile wlezie. Nie przejmuj się, że się zedrzesz. Na drugi dzień będzie ok, tylko poczujesz większą wolność i głos będzie łatwiej wychodził. Nie myśl, że ktoś Cię może usłyszeć. Drzyj się i ciesz się swoim głosem.

Parę takich sesji i będziesz miała te górki, których tak mocno szukasz. :) Śmiem gwarantować, pod warunkiem, że zrobisz to co pisałem w pełni się otwierając. Wszystkie problemy z głosem biorą się z blokad, te znikają gdy nie mam blokad w mózgu. Blokad typy : "nie wyjdzie, nie umiem, za wysoko, za nisko, za słabo, on/ona lepiej to robią" etc.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 17 maja 2013, 18:54 

Online: 97d 5h 35m 27s
acaria napisał(a):
Idź do lasu czy w inne miejsce, gdzie będziesz mogła uwolnić głos. Aby śpiewać góry trzeba siły i energii. Ta się uwalnia, gdy nie jesteśmy skrępowani, gdy mamy wiarę w nasze umiejętności. Osiągniesz to przełamując strach.

Najlepiej jest pójść w takie miejsce, gdzie bez skrępowania wrzaśniesz ile masz siły w sobie. Las to dobre miejsce. Może zwierzętom się to nie spodoba, ale wytrzymają tych parę minut... Jak parę razy wrzaśniesz bez skrępowania, to wyciągniesz takie dźwięki jakich w sobie nigdy nie słyszałaś. Tylko nie może być blokady, musi być naturalnie i w pełnej wolności. Nauczyciel w tym nie pomoże, bo już jego obecność zaburza proces. To osiągniesz sama. Drzyj się ile wlezie. Nie przejmuj się, że się zedrzesz. Na drugi dzień będzie ok, tylko poczujesz większą wolność i głos będzie łatwiej wychodził. Nie myśl, że ktoś Cię może usłyszeć. Drzyj się i ciesz się swoim głosem.

Parę takich sesji i będziesz miała te górki, których tak mocno szukasz. :) Śmiem gwarantować, pod warunkiem, że zrobisz to co pisałem w pełni się otwierając. Wszystkie problemy z głosem biorą się z blokad, te znikają gdy nie mam blokad w mózgu. Blokad typy : "nie wyjdzie, nie umiem, za wysoko, za nisko, za słabo, on/ona lepiej to robią" etc.

Wiele razy udzielales tej porady innym, nie wiem czemu nie pomyslalam o tym w stosunku do siebie. Pozostaje mi tylko sie zastosowac i znalezc odpowiednie miejsce na wrzaski i krzyki :)

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 17 maja 2013, 21:17 

Online: 77d 22h 20m 53s
GG: 0
A mi się podobały bardziej wcześniejsze wykony. Ten jest jakiś nienaturalny i "zmęczony".

Nie polecam również ćwiczeń na "szukanie gór", robienie mega dołów, czy mocy w średnicy. Mija się to moim zdaniem z celem. Niepowodzenia będą budziły frustracje, a efekty są bardzo subiektywne. Lepiej zająć się rozwijaniem w sobie muzyki i nauczenia się śpiewania w swój własny - indywidualny sposób.

Pozdrawiam serdecznie.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 17 maja 2013, 22:32 

boto jest nie tyle zmeczone co wymeczone :D wiadomo ze jakby bylo dobrze zaspiewane to by brzmialo inaczej, a to dopiero nieudolne proby poprawnego zaspiewania

poza tym ja wiem ze ogolnie nie przepadasz za mocniejszym brzmieniem, masz inny gust i wolisz delikatniejsze brzmienie, i kazdy ma prawo do wlasnego gustu, na ta chwile mnie ciagnie do mocniejszego brzmienia, nie bede dyskutowac co jest bardziej poprawne, moze tez byc tak ze z czasem mi sie pozmienia gust i jeszcze cos innego mi sie bedzie podobac

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 18 maja 2013, 09:05 

Online: 77d 22h 20m 53s
GG: 0
To Ty zaczęłaś coś o "poprawnym śpiewaniu" - serio istnieje coś takiego? Kto śpiewa poprawnie David Phelps, Tylor Swift, Edyta Bartosiewicz. Bez sensu rozprawa. Każdy śpiewa po swojemu.

To tak samo jak z graniem na gitarze. Pani w domu kultury wypominała mi niepoprawność techniczną jaką jest trzymanie górnych strun kciukiem lewej ręki, zamiast używania paluchów. Potem zobaczyłem, że gro zawodowych gitarzystów to robi.... :/ Nie ma poprawnej muzyki... moim zdaniem!

Trzeba śpiewać czysto, rytmicznie i naturalnie (nie znaczy lekko, mocno itp) i już.

Mam lepsza rade dla Ciebie i Siebie i Wszytskich. Śpiewajmy czysto, rytmicznie, naturalnie i NIEpoprawnie! Ciekawe co z tego wyjdzie?

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 19 maja 2013, 19:43 

Ja mysle ze wszyscy ciagle mowimy o ty samym. Panowie tez chca mnie naprowadzić na ta naturalnosc i ja sama tez do niej darze.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 19 maja 2013, 19:58 

Online: 1d 8h 24m 51s
[/quote]
Patrycjatasama napisał(a):
Ja mysle ze wszyscy ciagle mowimy o ty samym. Panowie tez chca mnie naprowadzić na ta naturalnosc i ja sama tez do niej darze.

Ja bym radził raczej zdążać. = P

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 19 maja 2013, 20:50 

Online: 28d 7h 4m 11s
GG: 1882681
A ja bym radził dążyć. ;)

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 19 maja 2013, 21:21 

Online: 1d 8h 24m 51s
Jaco91 napisał(a):
A ja bym radził dążyć. ;)

Zdążać też można: http://sjp.pwn.pl/szukaj/zd%C4%85%C5%BCa%C4%87

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 20 maja 2013, 12:28 

Online: 14h 33m 24s
Patitasama :) kurde, ale świetnie! podoba mi się bardzo !I nabrałaś jakby charakteru w głosie ! :) dobrze, dobrze !

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj